Всичко за жената: Как да придадем обем на косата?

5
Добави коментар

Как да придадем обем на косата? В следващата статия ще ви запознаем с тънкостите за придобиване на желания обем, както ще ви дадем и съвети, които се надяваме да използвате.

Основното, което е нужно за придобиване на желания обем на вашата коса е да използвате продукти за обем на водещи производители. Не спестявайте пари, купувайки неизвестни марки, тъй като това може да ви изиграе лоша шега.

Продуктите трябва да бъдат под формата на мус, гел или пяна. Нанасят се директно в корените на подсушена с кърпа коса Можете да придобиете обем на косата и чрез сешоар. За целта използвайте кръгла четка, с която да повдигате косата при сушенето. Започнете с топла струя въздух, а за финал използвайте студена струя за окончателно фиксиране на прическата.

Едно много ефикасно решение за придобиване на обем е да се подстрижете на пластове. Тази прическа е много подходяща за права или леко чуплива коса, като в съшото време е и много актуална.

Използването на ролки също може да ви помогне. За целта не е необходимо да поставяте ролки върху цялата глава, а само върху горната част на косата.

Лентата за коса също ще ви помогне много в придобиването на желания обем. Поставете я и започнете да издърпвате отдолу пласт по пласт от косата си. Това е лесна техника, с която със сигурност ще придобиете повече обем.

Полагайте специални грижи за своята коса, като използвате енергийни шампоани, съдържащи екстракти от корени на жен шен, от зелен чай и витамини. Втривайте етерично масло от коприва или от розмарин, за да стимулирате кръвообращението и да придадете на вашата коса блясък и изящество. Използвайте маркова козметика за обем на косата.

Източник: zajenata.ogosta.com