БАБ обмисля регистрация на обща търговска марка за биологични продукти

12
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

 
1
2
3
4
5

(0 гласа, оценка 0 от 5)

Автор: Фермер.БГ © снимка: Фермер.БГ

Първа за годината обща среща организират на 11 и 12 януари членовете на Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ), съобщи за Фермер.БГ председателят на УС на БАБ Милен Стоянов. „В деловата част на форума сме включили дискусия по актуални проблеми на колегите от асоциацията.

 

В края на форума тези проблеми ще бъдат обобщени, за да бъдат представени от ръководството по време на следващата ни среща с представители на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ)“, информира Милен Стоянов. Той допълни, че на работната среща през уикенда всеки от биопроизводителите ще има възможност да представи конкретни проблемни казуси, на които да се търси разрешение.

 

„Част от членовете на асоциацията участват в екипите на работните групи по разработването на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и от тях очакваме подробна информация какво е направено до момента в работните групи и какво предстои да бъде направено“, каза още Стоянов. Биопроизводителите ще обсъдят и участието на БАБ на предстоящите форуми за биологично земеделие на национално и международно ниво.

 

На двудневната работна среща ще бъде направен и работен вариант програмата за Общо отчетно-изборно събрание на БАБ, което ще се проведе по време на АГРА 2014, както и за участието на асоциацията в специализираното изложение „Винария“, където за първи път ще има отделна категория за биовино и семинар на тема „Биологично лозарство и биологично винопроизводство“.

 

„Предстои ни да дискутираме и важни теми, свързани с пазара на биологични аграрни продукти. Обмисляме и създаването на специализиран магазин за биопродукти на БАБ и като цяло реализацията на продукцията ни под обща марка“, допълни Милен Стоянов.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Read more: