Невероятни картини, направени от гвоздеи

12
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

За изкуството отдавна няма граници. Съществуват иновативни творения, направени от всевъзможни предмети, които ни заобикалят в ежедневието. Може би не бихте предположили, че някои от тези материали ще създадат нещо красиво, но за да се убедите в обратното разгледайте картините на Дейвид Фостър.

Той е избрал доста нетрадиционни материали за изработката на своите платна. Архитектът споделя, че за него е голяма тръпка само с чук и кутия гвоздеи да аранжира произведенията си.

David Foster За направата на тези картини Фостър се нуждае първо от фотография на обекта, който ще „рисува“. След това го пресъздава с мастило и старателно щрихира с точки всеки контур. Така създава шаблон за гвоздеите и започва да ги забива.

David Foster David Foster Със сигурност това е бавен процес и отнема доста време, но резултатът е уникален и невероятен.

David Foster Използвайки хиляди пирони забити в платното, той променя плътността и сянката, за да създаде смайващи портрети на знаменитости и животни. 

David Foster Картината му „Мигли и пирони“, която спечели парична награда, е направена от около 16 000 гвоздея. Нивото на реализъм, което Фостър достига в нея е невероятно. Отнели са му години за да усъвършенства техниката си.

David Foster David Foster David Foster David Foster David Foster David Foster Ако искате да ви показваме работата и на други талантливи творци, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!