10-те най-известни имена на кучета за 2013 година

18
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

За новите собственици на кученца е много вълнуващ моментът при избор на име за новия член на семейството. Някои дълго време обмислят името и се колебаят какво ще отива на сладкото мъниче. Други пък решават в момента, в който видят четирикракия си приятел.

Изборът на име е много важен, защото то предава идеята за индивидуализъм.

За кучетата е добре, когато се спираме на име да внимаваме, защото тези няколко букви ще изиграят голяма роля във възпитанието на новия член на семейството.

Най-голямата компания за застраховане на домашни любимци в Америка е извела списък от своята база данни на близо 500 хиляди животинки и е определила кои са най-често срещаните имена на кучета за 2013 година. За втора поред година в списъка с предпочитани имена са „Бела“ и „Макс“.

Къртис Стейнхоф, директор на компанията, е потвърдил, че най-често срещаните имена при кучетата са и най-популярните имена при избор на имена за бебетата. „Тази тенденция показва близката връзка, която имат стопаните със своите животни. Много хора считат тяхното куче и котка за член на семейството и избират имената, за да демонстрират тази връзка човек-животно“, коментира Къртис пред медиите.

Ако човешките прякори не са по вашия вкус, не сте само вие. Американската компания изкара списък и на най-шантавите имена на домашни любимци за 2013 година, където класацията водят „Сър Нъкълс драконът“ и „Воняща маймунка“.

Ето го списъкът с 10те най-избирани имена на кучета за 2013 година:

1. Бела

2. Макс

3. Бейли

4. Луси

5. Моли

6. Дейзи

7. Чарли

8. Бъди

9. Маги

10. Софи