На този уникален остров има нещо, което спонтанно ще пожелаете (СНИМКИ)

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Около южното крайбрежие на Исландия се намира група от острови, наречена Вестманейяр. В този текст ще си поговорим по-специфично за един от островите, кръстен Елидей. Въпросният е с микроскопични размери на фона на останалите, а в него се разбиват студените води на Атлантическия океан. Животинското многообразие на неговите територии е сведено до минимум – там гнездят ексклузивно морските птици кайра.

Това, което прави толкова интересен споменатия остров обаче, не е неговата забележителна форма, а самотна и също толкова мистериозна къща, гордо изпъкваща върху неговата повърхност.

Истината е, че преди повече от 300 години островът е бил населяван от пет семейства, които живеели в колиби, а що се отнася до изхранването, те разчитали ексклузивно на риболов и отглеждането на едър рогат добитък.

Много години по-късно, през 1953, Ловната асоциация на Исландия решила да построи на територията на острова своя вила, която да бъде използвана по време на ловния сезон, в който се обстрелва кайра.

Към днешна дата споменатата вила е единствената сграда, която е останала на острова – въпросната може да бъде видяна дори от основната територия на Исландия.

В нея няма електричество или интернет, но за сметка на това предлага чудесна сауна. Питейната вода се добива от дъждовете, които се вливат в специално създадена за целта каптирана система.

За съжаление единствено членове на Ловната асоциация на Исландия могат да се облажат от качествената на алтернативната постройка. Но поне едно нещо е сигурно – това е повече от сигурно място, на което да се доверите по време на зомби апокалипсис… 

Снимките, в галерията.