Салма Хайек и Бен Кингсли идват за Деня на шегата

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Нов холивудски звездопад се отприщва от средата на февруари. Първи очакваме да пристигнат Пиърс Броснан, Анджела Басет и Мила Йовович за снимките на нов екшън с терористи, озаглавен „Сървайвър“. През март в киноцентъра в „Бояна“ ще се снима и епизод от комедийния сериал „Плебеи 2“. За Деня на шегата през летище София ще минат Бен Кингсли и Салма Хайек, а през юни идват и Жулиет Бинош и Уилям Дефо.Най-новото на холивудския фронт в „Бояна“ е, че продуцентите са подписали договори за „Никой не желае нощта“ –

френско-испанско-български проект скопродуцентДимитър Гочев,

и за американския филм The Septembers of Shiraz. Първият проект с оригинално заглавие Nadie quiere la noche ще доведе през юни в България Жулиет Бинош и Уилям Дефо. Ще го режисира испанката Изабел Коаксе. За този филм се заговори още към края на миналата година, но сега вече всичко е финализирано. Историята се случва през 20-те години на миналия век на Северния полюс. Две жени са влюбени в един и същи мъж.

Зрялата, но наивна Жозефин (Жулиет Бинош) е последвала любимия си, който е полярен изследовател. Мъдрата за възрастта си ескимоска Алака (в ролята е японската актриса и режисьорка Ринко Кикучи) носи детето на същия мъж. Снимките започват през юни. За втория филм се знае твърде малко. Оригиналното му заглавие е The Septembers of Shiraz и е по едноименната книга на иранско-американската авторка Далия Софер. Историята е за млада еврейка в Иран, чийто баща – богат бижутер, е хвърлен в затвора по време на иранската революция през 1979 г. В нея ще се снимат Бен Кингсли и Салма Хайек. Книгата е бестселър на „Ню Йорк таймс“ за 2007 г. и има още редица награди за литература.

Разбира се, в София

ще дойдат и ДжерардБътлър, МорганФрийман, АнджелаБасет, Арън Екхарти австралийкатаРада Мичъл

Те идват през пролетта да заснемат продължението на трилъра „Код: Олимп“ с работно заглавие London Has Fallen.

Въпреки активната програма в момента „Ню Бояна“ преговаря за изместване на дейността си в Македония, където има по-добри данъчни облекчения за филмовата индустрия. При последното си идване за снимките на „Непобедимите 3“ Силвестър Сталоун похвали българите, че са страхотни професионалисти и в „Бояна“ много му харесва. Въпреки това Слай е обявил, че ще снима следващия си филм в американските студия на „Милениум“, защото у нас условията не са изгодни.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти