Лекарите искат от китариста на „Ку-ку бенд” Иван Стоянов да отслабне, за да не умре!

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Лекари от кардиологията на “Пирогов” спасиха живота на Иван Стоянов навръх Бъдни вечер. Преподавателят в Музикалната академия и китарист на “Ку-ку бенд” получи инфаркт на миокарда и беше откаран в болницата по спешност.

Специално за в. “Доктор” от пресслужбата на “Пирогов” съобщиха, че Иван Стоянов е докаран в спешната болница вечерта на 23 декември. Имал е силни болки в гърдите и високо кръвно налягане. Екипът в кардиологията е установил остър миокарден инфаркт. Веднага специалистите са извършили коронарография на известния пациент и открили запушения кръвоносен съд. Поставили стент, така се справили със запушването и стабилизирали състоянието на музиканта.

Лично шоуменът Слави Трифонов се обадил на лекарите в “Пирогов”, за да им благодари за отлично свършената работа.

Иван Стоянов е останал в клиниката само четири дни и е изписан на 26 декември м.г.

Обикновено възстановяването на пациент след прекаран миокарден инфаркт трае поне месец. Затова до края на януари няма да видим баскитариста в “Шоуто на Слави”. Лекарите са го посъветвали да свали постепенно 15-20 кг от теглото си, за да избегне рискове от бъдещи сърдечни инциденти.

Както е известно, заради наднорменото си тегло музикантът страда от години от високо кръвно налягане. Неведнъж той е правил опити да редуцира килограмите си, но безуспешно. Вероятно след инфаркта Иван Стоянов ще приеме насериозно съветите на докторите.