Стар ловец гръмна рекорден национален ловен трофей за годината

12
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Най-доброто постижение за отстрел на диви прасета тази година се падна на инж. Димитър Назъров, шеф на фирма „ПИМ” – Хасково. В навечерието на новогодишните празници той уби с един изстрел в главата най-големия глиган за годината. Трофеят тежи 220 килограма, глигите му са над 30 см.

Като най-добро постижение за гръмнато диво прасе в България досега е бил считан трофей с 29 см глиги, гръмнат от ловци от село Сатовча, Благоевградско. Най-вероятно гръмнатият от инж. Назъров глиган ще подобри националния ни рекорд. Това обаче тепърва предстои, защото най-напред ще бъдат прецизно измерени глигите, тоест кучешките зъби, на гръмнатия глиган по изискванията на международната система за оценка на трофеи. И тогава ще се обяви новият национален рекорд, ако, разбира се, има такъв.

Още един рекорд имат в историята си ловците от ловната дружинка в Сеноклас. Преди година в ловните им излети се включи и техен колега от Македония, който успя да гръмне 50-килограмова вълчица. От нея бяха пропищели хората от всичките села в региона, защото хищното животно непрекъснато нападало животните им. 

Тодорка НИКОЛОВА