Вечните мъжки страхове

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Вижте какво – и най-смелите мъже ги е страх. Ако някой казва, че не се страхува, значи е оцветил гащите с кафяво и лъже най-безцеременно. Разбира се, страх ни е от различни неща. Но в мъжкия свят има някои вечни ситуации, които в един или друг етап от живота предизвикват страх. Ето кои са те.

1. Изкарвам ли достатъчно пари?

Парите са важен елемент в живота, но тук не става дума само за сумите. Парите, които изкарва един мъж до голяма степен определят потенциала му, способностите му, взаимоотношенията му с хората около него. Заплатата на мъжа е важна за адски много неща – за семейството му, за родителите му, за самочувствието му, за хобитата му, за здравето му…

2. Постигнал ли съм достатъчно в живота?

Много често поглеждаме назад и си правим равносметка в какво сме успели и в какво сме се провалили. Правим си мислен списък с нещата, с които хората ще ни запомнят, които ще останат след нас. Затова и не е случайно, че много мъже, които дълго време не са искали да имат деца, рязко сменят плочата – защото децата са най-важното нещо, което остава след нас.

3. Дали няма да загубя работата си?

За всеки човек работата е важна, но за мъжа тя има малко по-различно значение. В обществото все още съществува словосъчетанието „глава на семейството“, което не е лошо, но е една от причините да се чувстваме искрено притеснени да не си загубим работата по някаква причина и да трябва да зависим от някого.

4. Остарявам ли вече?

Не само жените се притесняват от остаряването. Мъжете също мислят по този въпрос. Първите бели косми, отслабването на зрението, висването на коремчето и на други атрибути… всичко се отразява и все по-често води до въпроса дали пък вече не сме стари.

5. Здрав ли съм?

До един момент в живота си всички мразим лекарите, защото понякога са досадни, предписват гадни лекарства и си мислим, че ни губят времето. Но след това започваме да им се доверяваме и да гледаме на тях с надежда – като на хора, които ще ни кажат, че всичко ни е наред с изследванията и сме здрави. С напредването на възрастта все по-често се страхуваме, че лекарите ще ни кажат нещо неприятно.

6. Успявам ли да задоволя сексуално партньорката си?

Всеки мъж иска да знае, че успява да даде на жена си онова, от което тя има нужда. Включително и в леглото. Причината не е само в това да сме сигурни, че половинката ни няма да се юрне да си го търси с други мъж. Става дума за его. За чувство за пълноценност и мъжка сила.

7. Ще бъда ли добър баща?

Когато на мъжа му предстои да стане баща, а и след като вече има дете, той често се чуди дали постъпва правилно, дали решенията, които взима, са добре за детето му. Дали изобщо се справя с новата си роля или върши само глупости. Това е неизбежно, защото, когато имаш пример от собствените си родители, знаеш какво не си приемал в тяхното поведение и какво искаш да предадеш и на своите деца. Но истината е, че са много малко мъжете, които действително разбират дали са добри бащи. Защото желанието децата ти да са добре остава за цял живот.