Основи на SEO оптимизацията

1
Добави коментар
bga
bga

SEO оптимизацията е комплексен процес, който включва наистина много дейности. След като вече сте се справили с основите, катонапример изграждане на архитектура на сайта, дизайн, начално съдържание, то в време да се насочите към останалата част от процеса на SEO оптимизация. Вие ще трябва да обърнете внимание на неща като присъствие в подходящите социални мрежи, оптимизация за търсачки за различните видове резултати, както и описанията на вашето съдържание.

SEO оптимизация в различни канали

Вашата стратегия за SEO оптимизация чрез ключови думи е основополагаща за развитието на сайта ви. Освен това тя трябва и може да бъде приложена и при други канали като социални мрежи и сайтове за видеосподеляне. Със сигурност сайтът ви трябва да присъства в някои социални мрежи, които са наистина масови: Facebook, Twitter, LinkedIn. Задължително е да си направите регистрация и в социалната мрежа на най-голямата търсачка – Google. Това ще подобри класирането ви в конкретната търсачка. Добре е да помислите и за новите социални платформи, които се зараждат. Например Tumblr е социална мрежа, която има dofollowвръзки. Това може да се отрази много добре на оптимизацията за търсачки на сайта ви.

Освен това в момента, в който подберете правилните ключови думи, вие можете да ги използвате и в офлайн рекламите. По този начин потребителите ви ще започнат да свързват ключовите ви думи с вашия бизнес. Това е чудесен пример, по който традиционния начин на реклама се отразява добре на SEO оптимизацията.

Внимавайте с домейн имената

Изборът на домейн име е много важен заоптимизацията. Освен това може да повлияе на цялата организация. Вие трябва да изберете домейн име, което се помни лесно, за да може да успее вашата стратегия. Има няколко добри практики, които са свързани с домейните и успешната им реализация.

Добре е да знаете дали вашето наименование е свободно. В случай, че сте толкова големи късметлии, е добре да купите домейн името във всичките му префикси (.com, .bg и т.н.).

От доста години се води разгорещен спор в средите, които се занимават със SEO оптимизация. Едната част от специалистите твърдят, че възрастта на домейна няма толкова основополагащо значение за успеха на сайта. На коренно противоположното мнение са останалите, които дори отказват да работят с нови домейн имена. Все пак трябва да се отбележи, че това не е нещо, което зависи от вас. В случай, че спазвате правилата за оптимизация, можете да имате висок ранг и без да имате най-стария домейн в тази област.

Оптимизиране за различни видове резултати

SEO оптимизацията е процес, който обхваща различни резултати. Затова се уверете, че сте включили мобилния сайт в този процес. Не игнорирайте възможността да направите YouTubeканал за бизнеса си. Това наистина е много добра идея, тъй катосайтът за видео споделяне се класира на едно от челните места при търсения. Направете така, че маркетинговите ви усилия да спечелят от това. Създаването на богато съдържание като видео е наистина трудоемко и може да ви коства повече пари. Мислете за това като за инвестиция в SEO оптимизацията ви. Това са пари, които вие сте вложили в потенциални клиенти.