Обявиха номинациите за наградите Оскар 2014

1
Добави коментар
radovestastewart
radovestastewart

„Американска сделка“ и „Гравитация“ са филмите получили най-много номинации на 86-то издание на наградите Оскар. Всеки от тях има по 10 номинации, следвани от „12 години робство“, който спечели наградата за най-добър филм на Златните глобуси през уикенда.

В категорията за най-добър филм тази година участват девет продукции: „Американска сделка“, „Капитан Филипс“, „Клубът на купувачите от Далас“, „Гравитация“, „Тя“, “ Небраска“, „Филомена“, „12 години робство“ и „Вълкът на Уолстрийт“. Академията за филмови изкуства и науки и Pricewaterhouse Coopers използват сложна претеглена система при избора на филма на годината, което дава възможност за участие на 5 до 10 претендента.

За втора поредна година, режисьорът Дейвид O. Ръсел е главен претендент във всичките четири най-важни категории, а Мерил Стрийп получи рекордната 18-та номинация.

Церемонията по обявяване на номинациите беше водена от любимеца на женската част – Крис Хемсуърт и президента на академията Черил Боун Айсак. Наградите Оскар 2014 ще бъдат оповестени на 2-ри март – неделя.