Балсам за коса – направи си сама

1
Добави коментар
milk1
milk1

Точно сега косата ви има нужда от цялата любов и грижа, която можете да й дарите. През есента тя капе, изсъхва, чупи се и се наелектрезира. Затова е добре да я подхраните с един домашен балсам за коса с банани, мед и кокосово мляко и масло.

Богатите на калий банани укрепват косъма. Този плод съдържа и ценните естествени масла, витамини А, В6, С и Е.

Кокосовото мляко е извор на антиоксиданти и мазнини, а това ще направи косата ви крепка и с увеличен обем. Лауриновата киселина в кокосовото масло ще предотврати появата на пърхут. Медът е естествен овлажнител, хидратира косата и насърчава растежа, тъй като съдържа цинк, желязо, сяра и витамини В.

Накълцайте един банан на кубчета, добавете две супени лъжици кокосово мляко и една супена лъжица кокосово масло. Можете да добавите още една лъжица масло, ако имате суха, къдрава коса. Сипете две супени лъжици мед. Бъркайте с миксер за около минута, докато сместа стане гладка. Готови сте!

Слага се по цялата дължина на косъма при леко влажна коса. Увийте в шапка за баня и топла хавлия за около половин час, след което изплакнете добре косата с топла вода. Тази процедура се прави веднъж седмично.

Ще ви бъде по-лесно да ползвате презрял банан. Добре разбийте парченцата, че да не засядат в косата. Ако използвате твърдо кокосово масло, добавете малко топла вода към сместа. Махнете лошата миризма на балсама като капнете в него масла от лавандула или от мента – 2-3 капки. Те ухаят чудесно, а и стимулират растежа на косата.

Снимка: static.bnews.bg Автор: Stefi

Балсам за коса – направи си самаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)