Основателят на най-голямото световно изложение за красота и здраве пристига в България

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Собственикът и организатор на Световните спа награди сър Марк Малоуни пристига на 30 януари в София.

Основателят и изпълнителен директор на най-голямото изложение за красота и здраве в света, ще посети България за пръв път. Той ще се срещне с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев, предвидена е среща и със зам.-министъра с ресор туризъм Бранимир Ботев, както и с родни инвеститори в спа и бюти бизнеса.

Целта на двудневната визита е представяне на най-голямото изложение за красота и здраве в света Proffesional Beuty London, което се организира над 15 години във Великобритания. Идеята на организаторите е българските производители да бъдат подпомогнати и по-добре представени чрез изграждане на българска палата с щандове на международното изложение.

Тази година на международното изложение в Лондон България ще бъде представена със свой щанд с две родни козметични марки EcoSpa и ProfiDerm, обединени под мотото „Съкровищата на България“. На щандовете ще бъдат демонстрирани ексклузивни български спа ритуали и церемонии с лимитирана серия продукти на основата на прочутите млечна закваска, билки, мед и роза дамасцена.

На 31 януари един от най-влиятелните хора във Великобритания ще бъде лектор и на спа конференция, организирана за браншовици в столичен хотел.

Сър Марк Малоуни е генерален директор на Trades Exhibitions, компанията организатор на Professional Beauty – най-голямото изложение за спа и красота във Великобритания. Той основава първото изложение Professional Beauty през 1989 в хотел Novotel в Лондон. През годините изложението се разраства и в момента е едно от най-големите в Европа, привличайки повече от 34 000 професионалисти от бранша. През 2006 г. Марк продава компанията си на Emap, като я купува отново през септември 2010. Professional Beauty London е най-голямото търговско изложение във Великобритания, а също така компанията организира изложения и в Манчестър, Дъблин, Южна Африка и Индия. Издава и собствено списание Professional Beauty, което е лидер в бранша и излиза във Великобритания, Южна Африка, а от февруари 2014 г. – и в ОАЕ. Компанията публикува и международно online списание – Professional Spa&Wellness, и организира World Spa Awards, както и Европейска спа конференция.