Триколка се накланя по завоите като велосипед

12
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

от GreenTech.bg на 17/01/2014

Някои се оправдават, че не карат велосипед, защото обемът на багажа, който редовно трябва да возят със себе си, няма как да се кара с колело; триколкоте с големите си багажници са добър отговор на този аргумент, но и те имат своите недостатъци. За разлика от обикновените велосипеди, където колоездачът по естествен начин се привежда настрана при завой, триколките са трудни за накланяне настрани, затова се движат само изправени и вземат завоите при ниски скорости.

Designboom наскоро показва MK1 – нов „карго“ вело-дизайн от студиото със странното име Butchers & Bicycles, което се превежда като „Касапи и велосипеди“ (те се намират в месопреработвателния квартал на Копенхаген).

При MK1 е възможно колоездачът да се наклони настрана по същия начин, както интуитивно се привежда водачът на обикновен велосипед – без това да застрашава безопасността. Екологично ефективния начин на пътуване с багаж предлага същата лекота и стабилност като обикновеният дизайн, което прави модела лесен за обикаляне на града по дори и при високи скорости.

Публикувано в Коли