Силни и стилни всеки ден!: Ден 37: Отпуснете се

0
Добави коментар

”знаеш, че всичко ще бъде наред” – Бийтълс “Нека животът ти бъде симфония от грешни завои”“ При пътника, който познава маршрута си, отегчението идва бързо” – Paul Theroux

Поздравления! Вие достигнахте Ден 37 от нашата 37 дневна програма! Днес ще имате възможността да изпълните вашата 37 стъпка. Тя е насочена към идеята за възможностите.

Това, което познаваме като реалност е ограничено до една концепция в един момент, но ако се отворим към възможностите създаваме безброй много такива. Потенциалът винаги е по-голям от познатата реалност. Това, което не знаеш винаги е повече от това, което знаеш. Ще ви дам практически примери за това, за да придобиете представа за какво говоря: ако не приготвите обяда си, това води до безброй много избори за обяд; ако нямате съпруг – създава безброй възможности да привлечете прекрасен човек, за когото да се омъжите; ако нямате работа – имате безкрайни възможности за кариера.

Сега, не се притеснявайте, няма да ви карам да зарежете работата си. Днешното упражнение е наистина лесно и наистина ефективно: планирайте пътуване БЕЗ ПЛАН! Седнете и си разграфете ваканция с точно време за заминаване и връщане. Не добавяйте никакви други детайли към плана, може би с изключение на самолетния полет или първоначалната посока, когато напускате дома си, ако ще пътувате с автомобил. Нека всеки друг детайл ви се изясни по време на пътуването.

Забелязвали ли сте, че някога, когато поемете по грешен път, откривате нещо наистина прекрасно? Може да бъде нещо, което вие знаете, че ви е било писано да видите, но щяхте да го пропуснете, ако си вървяхте по верния път и не бяхте объркали посоката. Нека тази ваканция бъде симфония от грешни посоки и неочаквани изненади.

Може да го направите за един ден, дори за един час. Спрете на непознато място и идете да се разходите някъде, където никога не сте се разхождали преди. Вижте какво ще се открие пред вас. Каквото и време да отделите за това упражнение, то ще ви помогне да се освободите от зависимостта си от познатото, планираното и предварително определеното. Насладете се на неизвестното. Отдайте се на чистите възможности на пътуването!

Отпуснете се и живейте в радост!

С обич, Рик!

Rick Schaefer, M.D.
www.extremethoughtmakeover.com