Домашни рецепти при грип и настинка

16
Добави коментар
theones
theones

Домашни рецепти при грип и настинка

яну 09, 2014
Здраве

0

В тази статия, ще изброим няколко домашни рецепти за лечение на грипни състояния и настинка.

 Старите хора  казват, че настинката идва от краката. Именно  заради това, за да не настинем, трябва да поддържаме топли краката си през студените месеци. Когато обаче, вече сме хванали вируса, хубаво е да положим някакви грижи започвайки именно оттам. Трябва да стоплим краката. Необходими са ни само малко мас и сол и разбира се топли чорапки.  Намажете с мас стъпалата  и стъпете върху сол. След това, обуйте чорапите и така спете. На сутринта измийте хубаво краката с топла вода и малко морска сол. Тази процедура правете 4-5 вечери последователно.

 При простудните заболявания, освен краката, трябва да стоплим и гърдите. За целта, може да използвате мас или ракия. В продължение на няколко дни, изтривайте областа на гърдите с мас или ракия, каквото предпочитате. Така, ще помогнете на тялото си по-лесно да се отърве от вирусите.

 При болно гърло, може да си правите компреси с ракия и кромид или черен пипер. Върху парче вълнен плат, поръсете с ракия  или намажете с малко мас. Поръсете или с черен пипер или с настърган на ренде кримид лук. Преспете така  и на сутринта се измийте с топла вода. Правете тази процедура няколко дни.

 При грипни състояния може да използвате и още една домашна рецепта. Необходими са парче вълнен плат, мас и бял  тамян на прах. Стрийте няколко зрънца бял тамян на прах. Намажете вълненият плат с мас и поръсете с прахта от тамян. Сложете плата върху гърдите и престойте така 3-4 часа. Правете го няколко пъти за да има ефект. Не прекалявайте с количеството тамян, стрийте само няколко зрънца от порядъка на 6-7, не повече!

 Друго средство при настинки и грип, в домашни условия, това е  инхалацията. Сложете да заври чай от лайка, мента или мащерка. Когато заври, извадете от котлона. Сложете главата си над тенджерата,  покрийте  се с кърпа и вдишвайте парите. Това е средство за облекчаване на кашлицата.

 За да се справите по-бързо с грипното състояние и да оздравеете, през дните на болка пийте много чайове, подсладени с малко захар и много лимони. Пийте и много вода. Вкарвайки повече течности в тялото, то ще може по-бързо да се излекува.

 За да засилите имунитета си  през зимните месеци, подгответе се още през есента. Използвайте клеева тинктура. Капнете 10-15 капки клеева тиктура в 200 мл вода. Пийте течността преди хранене, през целия ден и така в продължение на 15-20 дена.

Hubavica.eu съветва: При простудни заболявания и всички останали, първо се консултирайте с личния си лекар и едва след това,  прилагайте бабините рецепти за лечение!

 

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Домашни рецепти при грип и настинка, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

tweet

Хайде да стегнем коремчето!

Зелен фасул със свинско месо и картофи

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0