Григор Димитров е на осминафинал

1
Добави коментар
mignews
mignews

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.   В мач от третия кръг на състезанието българският тенисист, който е №22 в схемата, победи поставеният под №11 Милош Раонич от Канада с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10).

Мачът започна добре за българина, който взе първият сет за 27 минути. Канадецът спечели втората част и изравни сетовете.  В третия сет Димитров успя да стигне до пробив в десетия гейм за 6:4 и отново излезе напред.

В четвъртия сет се стигна до тайбрек, в който Димитров успя да победи след като пропусна пет мачбола. Раонич изпусна две възможности за изравняване на сетовете.  Това бе четвърти мач между двамата тенисисти при професионалистите, като Димитров регистрира трети успех.

За Григор Димитров това ще е първо участие при мъжете на осминафинал на турнир от Големия шлем. За място на четвъртфиналите българският тенисист ще спори с испанеца Роберто Баутиста Агут, отстранил в третия кръг Беноа Пер от Франция с 6:2, 6:1, 6:4.  Досега Димитров и Баутиста Агут са играли един срещу друг три пъти, като испанецът има два успеха.