Курбан за Ахмед Доган

1
Добави коментар
mignews
mignews

Депутати, кметове и симпатизанти на ДПС присъстваха на курбана по повод годишнината от опита за покушение срещу почетния лидер на партията Ахмед Доган на конгреса в НДК. Събитието се състоя в родното му село Дръндар.

След ритуалното заколение баба Демире събра цяло село вкъщи, за да почерпи за здравето на сина си ,а на всички семейства раздаде по 2 кила месо от жертвените телета. На събитието присъства и зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.“Имам само един въпрос – за кого ще броим гласовете на АБВ на евроизборите? В полза на кабинета или в полза на ГЕРБ?“, попита Цонев.

Според него отговорът на този въпрос ще покаже дали АБВ иска сваляне на кабинета и да докара отново Бойко Борисов на власт. Ясно е кой има полза от тази вътрешно партийна битка БСП, каза той. Според него заявленията на Лютви Местан и Сергей Станишев, че евроизборите са барометър за бъдещето на правителството веднага са предизвикали тази реакция на АБВ и заявката за участие с отделна листа.

Йордан Цонев припомни отново позицията на ДПС за поведението на Волен Сидеров във Варна, която е ясна и категорична. „Не ми е ясно за какво мълчание става дума,след като казахме, че ако в 14-дневния срок лидерът на Атака не се откаже от имунинета си, ние от ДПС ще гласуваме за свалянето му, позицията ни е ясна и ще действаме принципно“, повтори Цонев. Той коментира също положението на тютюнопроизводителите и че до това статукво ги е довела пълната либерализация на закона при ГЕРБ.

„Между фирмите изкупвачи има картелно споразумение, защото те действат синхронно. Забавиха изкупуването, което трябваше да започне през ноември и предлагат едни и същи цени“, каза депутатът. Той припомни, че е сезирал Комисията за защита на конкуренцията и се чака решението й.  „Да не стане така, че с парите, с които се опитват да ощетят производителите, да ги дадат за глоби“, предупреди Цонев.

Работна група в парламента работи сега за частична регулация в сектора по отношение на изкупуване, договори и срокове. Има нужда от частична регулация, защото се касае за суровина за акцизна стока, каза Йордан Цонев.

Дойдоха и депутатът и зам.-председателят по организационните въпроси Рушен Реза, областното ръководство на ДПС начело с местния лидер Ерджан Ебатин, зам.-областният управител на Варна Мерткан Ибрямов, както и кметът на община Суворово Павлин Параскевов.