Съвети как зъбите ви да изглеждат по-бели

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Хубавите и искрящо бели зъби си остават най-красивият аксесоар! Колкото и козметични трикове да използвате, на каквито и процедури да се подлагате, всичко би отишло по дяволите, ако допуснете цветът на зъбите ви да отива към кафяво или да се изпочупят.

Ако не можете да си позволите скъпи дентални процедури за избелване на зъбите, ето някои подходящи трикове за създаване на илюзия за по-бели зъби!

Изберете най-подходящия нюанс червило

Посивелите зъби се влияят изключително от цвета на червилото. Избягвайте червените червила, а наблягайте на светлите и нежни тонове, както и на онези с кафяви оттенъци. Жълтите зъби пък не търпят бляскави гланцове, тъмни и дълбоки нюанси. Опитайте се да носите светлорозово, прасковено или телесен цвят.

Използвайте бронзант

Златистият оттенък на кожата е много подходящ при оцветяване на зъбите. Пропуснете плажа и слънчевите бани. Вместо това направете кожата си да изглежда гладка и свежа.

Избелете зъбите си, докато дъвчете

Храни и напитки като виното, соевият сос, кафето увреждат емайла на зъбите. Докато има някои храни, като кърито, ябълките, целината, морковите, спанакът, броколите, които действат като средство за премахване на петната и полипите по зъбите.

Носете сребърни аксесоари

Носенето на бляскави сребърни бижута придава допълнителна белота на зъбите. Модните експерти съветват да стоите далеч от златото, ако имате проблеми с цвета на зъбите.

Обличайте се подходящо

Ако облечете искрящо бяла риза, тя само ще подчертае жълтите ви зъби, като демонстрира контраста между тях и дрехата ви. Затова използвайте кремави нюанси, бежови оттенъци, но не прекалено тъмни.

Пийте със сламка

Всякакви течности, които могат да предизвикат оцветяване по зъбите ви е добре да бъдат приемани със сламка, включително червено вино, ако идеята ви допадне. Сламката помага за отвеждане на течността право към гърлото и възпрепятства съприкосновението с емайла.

Погрижете се за венците

Използвайте конци за почистване между зъбите всеки ден. Доброто здраве на венците е от съществено значение за зъбите ви. Пренебрегването на грижите за венеца може не само да коства красотата на зъбите ви, но и самите тях.

Използвайте избелващи пасти за зъби

Това си остава класически метод за борба с пожълтяването. Истината е, че самата паста за зъби не избелва емайла ви, а помага чрез търкането с четката за отстраняване на частиците от храната, които ако се заседят прекалено по зъбите ви, ще предизвикат оцветяване.