10 любопитни факта за женските гърди

28
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 18.11.2012

Те са всичко, което един мъж може да иска от живота, основен източник на комплекси или на гордост за една жена, единственият източник за храна на деца от 0 до 12 месеца, цел на производителите на сутиени, онова, с което Памела Андерсън стана известна… Според Маршал Милър и Дориан Солот, които са автори на книгата „Обичам женския оргазъм: Невероятен наръчник за оргазъм“, стимулацията на гърдите може да доведе около 1% от жените до оргазъм. Има гърди, които изглеждат по-симетрични от други. Но всъщност, както които и да било две еднакви части от човешкото тяло, двете гърди не са 100% еднакви. Ето още 10 любопитни факта за женските гърди.

1. Има неправителствена организация, която защитава правото на жените да се разхождат с голи гърди на обществени места. Често правят демонстрации, разбира се, голи до кръста, за да защитят равноправието между половете.

2. Не всички култури приемат голите гърди за табу. В някои африкански култури например бедрата се смятат за много по-сексуални и на жените се забранява да ги показват, като същевременно никой не им пречи да си показват гърдите. В местните култури на Северна Америка, Африка, Австралия и тихоокеанските острови голотата на женските гърди също се е смятала за нормална до пристигането на християнските мисионери. Това важи и за някои азиатски култури преди разпространяването на исляма.

3. Мъжете също биха могли да кърмят. Устройството на мъжките гърди прилича на женските, но със закърнели функции на млечната жлеза. При приемане на някои хормонални лекарства обаче, производството на кърма може да започне и в мъжки гърди.

4. В Англия гърдите на жените са най-големи. Според изследване на голям производител на дамско бельо най-големите са гърдите на англичанките. Там повече от половината жени носят чашка D. На второ място са датчанките, трети са холандките. Най-малки гърди имат италианките.

5. Средното тегло на всяка гърда е 0.5 кг.

6. Имплантите могат да спасят живот. Израелка оцелява след като осколка се забива в едната й гърда. За щастие, жената била със силиконови импланти и това я спасило.

7. Уголемяването на гърдите е най-популярната пластична операция в света.

8. В Китай може да получиш научна степен по „сутиеностроене“. В политехническия университет в Хонконг има специалност за изработването на сутиени.

9. Жената с най-големи силиконови гърди на света носи сутиен с размер на чашката KKK. Най-малкият размер е чашка АА

10. Съществуват лепенки, чиято цел е да прикриват голотата. По различни причини, най-вече свързани с ограничения спрямо голите женски гърди, са се появили лепенките, които най-често скриват само зърната на гърдите. Тъй като някои закони забраняват само показването на зърната на публично място, а не на гърдите, лепенките са начин да се заобиколи забраната. За тази цел ги използват еротичните танцьорки на онези места, където им е забранено да си показват зърната (както е например в някои американски щати).

Коментари

коментар(а)

Подобни: гърди, жени