Тоалетен гаф в Сочи

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Съперници на пистата, но приятели в нуждата. Така накратко може да се обобщи недомислицата на организаторите на олимпийските игри в Сочи, които са направили двойна тоалетна за биатлонистите в новия център за този спорт. Снимката на мъжкия нужник е направена от кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенбърг, който я публикува в профила си в „Туитър“ с шеговития коментар, че „вижда двойно“.

Клекалата са в непосредствена близост едно до друго без преграда помежду им. Освен това от кадъра се вижда, че има само един диспенсър за тоалетна хартия. „Чуждестранните журналисти са възхитени от мъжката тоалетна. Вътре можеш да играеш на карти“, коментира още Розенбърг. Двойната тоалетна бе ретуитната от руския опозиционен лидер Алексей Навални, който пък коментира, че това е начинът, по който е изхарчен бюджетът за Олимпиадата в Сочи, за който се твърди, че е достигнал 50 млрд. долара.

По-рано представител на фирмата „Газпрос социнвест“, която е инвеститор в строителството на олимпийските обекти, заяви, че олимпийският център по биатлон е едно от най-големите и удобни съоръжения за този спорт в света. В официалния сайт на Олимпийския комитет на Русия пък се посочва, че Зимните игри в Сочи ще влязат в историята като най-иновационните в историята.

Снимката на странната тоалетна накара мнозина отново да отворят темата за правата на гей малцинствата в Русия. Би Би Си пък цитира руския журналист Никита Лихачев, който коментира в блога си, че въпреки че не са разпространени в европейската част на Русия, подобни тоалетни не са изключение там. Той публикува и снимки на такива тоалетни от различни части на Русия.