Haute Couture колекцията на Dior – нежна фантазия » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

След като вече разгледахме колекцията висша мода от Версаче, е време да видим какво са ни подготвили от Dior. Първото впечатление е за една много нежна, романтична и ефирна симфония от цветове, форми и материи, които Раф Симънс е пресъздал в котюр линията.

Прецизната ръчна изработна на тоалетите ги превръща в произведения на изкуството. Много от моделите са вдъхновени от работата на Valentine Schlegel – известен с творбите си в областта на керамиката. Това настроение е постигнато чрез множество изрязани мотиви, които придават скулптурна пластика.

Също така според нас тази колекция напомня художественото звучене в поантализма, където отправен символ е точката, въпреки че при десените на облеклата, липсва типичното за този стил отпично смесване на цветовете, а по скоро силен акцент са графичните мотиви и контури.

Меките пастелни нюанси на розово, сиво и синьо създават уникално усещане за въздушност и виталност. Кройките са сложни, асиметрични, платовете напомнят фини мрежи.

В котюр колекцията не липсва и контрастът. Половината от моделите бяха в индигово-черна гама, но ефирните леки материи с дупки позволяват на светлината да премине през тъмните силуети, създавайки още по-триизмерно усещане. Цялата модна линия напомня игра между светлината и сянката, романтичното и драматичното, пластичното и геометричното.

Автор: Делица Цонева