Направи си сам: Домашен спрей

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

За да прогоните неприятните миризми у дома и да се радвате на букет от аромати вкъщи, които ви ободряват и зареждат с настроение, може да си направите сами домашен спрей, с който да разпръсквате любимите си ухания из жилището.

Рецепта за домашен спрей – вариант 1

В пулверизатор смесвате 1с.л. оцет, 3/4ч.ч. дестилирана вода, 1ч.л. лимонов сок, 6 капки масло от бергамот и 2 капки масло от евкалипт. Затваряте капачката и разклащате, за да се смесят съставките. Пръскайте с домашния спрей из жилището средно на 4 часа.

Вижте също: 5 рецепти за коледен ароматизатор

Рецепта за домашен спрей – вариант 2
На дъното на пулверизатор смесвате 1с.л. сода бикарбонат и 1 капсула ванилов екстракт. Доливате 300мл вода и разклащате бутилката, за да разбъркате съставките. Използвайте домашния спрей, когато решите, че искате да освежите въздуха у дома.

Вижте също: Идеи за ароматизатори за дрехи

Рецепта за домашен спрей – вариант 3
В пулверизатор слагате 50 капки масло от портокал, по 20 капки масло от розов цвят и масло от карамфил, 15 капки канела и 10 капки жасмин. Всичко се разбърква добре и долива малко вода. Внимавайте – този домашен спрей е с по-силен аромат от този на останалите, затова не е препоръчително да го използвате прекалено често.

23.01.2014/ Христина Спасова