Направи си сам: 9 оригинални саксии за градината

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Разчупете градинския интериор с няколко оригинални саксии ваше производство. Вижте как бързо, лесно и икономично да си измайсторите оригинални кашпи за градината.

Саксия от стар чайник

Не бързайте да изхвърляте стария метален чайник. Почистете го добре и залепете в долния му край няколко плоски камъчета, а горния украсете със стикери или декупажна техника.

Цветна саксия с лак за нокти

В кофа с вода изсипете няколко различни по цвят лака за нокти и леко разбъркайте. Вземете стара керамична саксия (по-възможност с по-светъл цвят) и я потопете в кофата, така че да хване от боята.

Саксия от плат

Сигурно имате останали парчета плат или стари покривки за маса. Използвайте ги за украса на саксиите на балкона. За целта намазвате саксията с лепило и внимателно облепяте с плата. Идеята е на ashleyannphotography.

Другият вариант е да не покривате цялата саксия, а да увите само част от нея, както е направила блогърката lanared.

Саксия от кокосов орех

Ако обичате екзотични плодове, и у вас случайно имате черупка от кокосов орех, то тя е идеална за направата на висяща саксия за дома. След като се почисти и облепи на места с цветно тиксо или ленти фолио за повече настроение, остава само да й пробиете дупки и да прекарате през тях канап.

Кашпа от филц

Направете си интересна кашпа от филц. За целта се нуждаете от достатъчно голям лист филц, ножица, молив и линия, игла и конец. Вижте как:

Саксия от дънер

Ако ви попадне парче дърво, под формата на малък дънер, използвайте го, за да си направите ефектна саксия за стайните растения у дома. Единственото, което трябва да направите е да изълбаете по-голямата част от вътрешността му и леко да го лакирате, за да избегнете треските.

Саксия и сушилник за чинии

Подходете практично и потърсете оригинална саксия и сушилник за чинии 2 в 1. Екологичното изобрение следва принципа, че нищо в природата не се губи – така водата от мокрите чинии ще служи за живот на стайните растения у дома.

Вижте също, как да използвате старите обувки вместо саксии и какво приложение може да намерите на някои от неизползваните вещи у дома в градината.

24.01.2014/ Христина Спасова