Домашно червило за по-обемни устни – Edna.bg

0
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка:
Thinkstock

Има различни начини за уголемяване на устни – чрез оперативна намеса и поставяне на силиконови импланти, чрез различни инжекции с хиалуронова киселина, чрез „нацупване“ специално за снимки (което отдавна се изтърка 😉 или пък чрез новия интересен начин, за който ви писахме и можете да си припомните тук.

Днес обаче ще ви споделим една лесна техника как сами да си направите червило за устни, което ще им помогне да изглеждат по-големи.

Техниката е споделена от Bellasugar.com и е наистина лесна за изпълнение.

Нужен ви е крем за ръце , масло от жожоба, няколко капсули витамин Е, есенция от карамфил и от мента.

Една супена лъжица крем за ръце, също толкова жожоба, две капсули витамин Е (пробиват се с безопасна игла и се изсипва съдържанието им) и няколко капки есенция от мента и от карамфил се смесват добре.

Към тях можете да прибавите бронзант за лице или цвят сенки, за да постигнете цветен ефект и балсамът да се превърне в червило.

Кремът за ръце помага на устните да омекнат, маслото от жожоба задържа влагата в тях и не позволява да се дехидратират, витамин Е пък помага за стимулацията производство на колаген, който именно помага на устните да бъдат по-изпъкнали.

Есенциите от карамфил и мента ухаят приятно и действат добре на кожата. Ако желаете, можете да ги смените с друго, по-приятно за вас ароматно масло.

След като сте смесили всички съставки, трябва да загреете леко сместа, за да се втечни и да ги излеете с помощта на фуния в подходящо шишенце.

Такова можете да си направите от стар лак за нокти.

Източвате лака, след което пълните шишето догоре с ацетон, завивате капачката и обръщате на обратно, за да се излее после по-лесно всичко.

Тази процедура я правите, докато не изчистите изцяло шишенцето. Когато това стане, го измийте отново заедно с четката, с топла вода и сапун.

Чисто и подсушено, то вече е готово да „приюти“ сместа, която сте забъркали.

Тя може да издържи до три месеца. И не забравяйте – най-много обем на устните придават гланцовете.

Матиращите червила не биха постигнали ефекта обемни устни.