Как да си направим страхотно червило от пастели

12
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Съвсем възможно е да сте правили нещо пододбно преди много, много години – когато на пазара все още не се предлагаха всевъзможни „детски“ гримове и ние измисляхме какви ли не варианти, за да сложим макиаж на себе си и на куклите.

Предлагаме ви да се върнете в спомените и сами да си забъркате червило у дома. Идеята е добра, тъй като позволява да се сдобием с багрила във всевъзможни цветове, за които иначе трудно бихме дали пари. Запазете си я и за следващия Хелоуин, когато може да ви хрумне да се маскирате като извънземно със сини устни, например. 

ВНИМАНИЕ! Съставките, които ще присъстват във вашето домашно приготвено червило, не са отровни. Не са по-вредни от повечето стоки на козметичния пазар.

И така, ще ви трябват само: – пастел/пастели в желаните цветове – мъничко кокосово масло (или друго масло, чийто аромат много харесвате) – формичка, в която да изсипете готовото червило

В поместеното видео е показано какво точно трябва да направите, но ако не разбирате нещо, прочетете и нашите допълнителни инструкции.

1. Отрежете 2-3 см от пастела и премахнете обвиващата го хартия.

2. Сложете тенджера с малко вода на котлон, нагласен на средна температура. В тенджерата поставете по-малък стъклен съд.  

3. Разтопете 1 чаена лъжичка кокосово масло в стъкления съд. Добавете и отрязаното късче от пастела – то също трябва да се разтопи. Разбърквайте цветната смес с клечица.

4. Изсипете сместа в подготвената формичка, докато е гореща. Вече си имате ново червило! 

Ако тази статия ви е харесала, можете да харесате и Jenite.bg във Facebook!