“Вълка от Уолстрийт” по български

13
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Филмът на Мартин Скорзесе “Вълка от Уолстрийт” трябва да има български римейк. Трябва, защото познаваме няколко човека, които не смогват да прочетат субтитрите, от което следва да се говори на български език.

Ако това не е силен аргумент, можем да извадим друг – само с такъв римейк българското кино ще пробие на Запад.

Екипът на Brato.bg се обявява за тази кауза и в помощ на бъдещите режисьори и продуценти на този римейк правим скромен списък от имена, които идеално пасват на героите от филма.

Валери Божинов/ Джордан Белфорт

Валери Божинов е българският Джордан Белфорт, брато. Защо? Изобщо не се чуди! Талантът на Божинката пращи като комисионни от сделки на Уолстрийт и още на 14 години спортният директор на Лече Панталео Корвино го взима в състава си. Бляскаво бъдеще, дебели банкови сметки и гурме, вместо леща с чесън.

5 години по-късно Божинов е събрал погледите на всички и няма отбор в света, който да не знае кой е той. Трансферите след това идват един след друг – Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон…

През 2007 г. за контролата на националите с Албания пък идват главните скаути на Барселона, за да следят изявите на Валери. Даже по едно време Божинов е определян за по-голям талант от Уейн Руни. Но неспазването на режим, купоните на “Царско село”, Правец и Бог знае още къде буквално ебават мамата на големия талант. Силиконът също изиграва своята роля и както във всяко прецакано нещо, така и зад Валери стои жена. Не една, а много жени.

Постепенно нападателят затъва, като тежките му контузии също допринасят за лепнатия етикет на Божинов:

“Като малък беше голям талант, сега е безнадежден случай”

За футболиста, който беше и национал на България, може да се прочете само в жълтите рубрики на сайтове и вестници, но не и в спортните. В момента Божинов тренира за здраве с Локомотив (София) и ходи на тренировките на тима със своето лъскаво червено Бентли, докато съотборниците му се возят с таксита. Божинов може би е единственият футболист в света, който кара по-скъпа кола – около десет пъти – от собственика на тима, в който тренира. Николай Гигов да ни извинява. Ели, здравей! Против теб нямаме нищо, Ели.

Сега чакаме Божинов да издаде книга, досущ като Белфорт, в която да признае както за всички скъсани салфетки по нощните барове, така и за завоеванията му в леглото. Едно е сигурно – там Божинката бележи без проблем, но и той като чичо ти Джордан доказва, че парите и славата не са за всеки. Пак казвам!

Христо Стоичков/ Макс Белфорт

Ако ще правим филм, без Христо Стоичков няма да мине. Вече има един филм за него, отделно през лятото се появяваше на разни реклами за бира. Данкешун. Битешун. Демек Камата има афинитет към камерата.

Поверяваме на Ицо ролята на бащата на Джорджан Белфорт – Макс Белфорт. От малък Божинов признава, че се учи от Ицо, дори както при почти всеки баща и син, двамата се карат, защото там, където има любов, има и малко сърдене.

Припомняме, че през зимата на 2004 г. националният отбор на България трябваше да играе контрола със сборен отбор на Валенсия. Датата обаче не бе официална и от Лече не пуснаха Божинов в националния. Това ядоса Стоичков. Малко по-късно двамата се спречкаха заради държанието на Валери извън терена. По негов адрес Стоичков пусна прословутата фраза, че на някои им пречат обеците, геловете и татуировките.

Известно време Божинов не попадаше в отбора. После Ицо взе капитанската лента на Стилиян Петров и Божинов застана не зад своя идол, а зад своя съотборник. Последва ново изваждане от националния и отново помиряване.

Освен това Стоичков може да учи “своя син” на чужди езици. Английският е силен на Камата, докато на Божинката е ту-партс. Така вместо популярното “Пак казвам”, нападателят ще впечатлява с “I say again”. Найс, а?

Тони Стораро/ Дони

Досущ като Дони, Тони Стораро е женен за своята братовчедка, а това изобщо не е малко. Въпреки мнението на хората, и на Тони, и на Дони не им пука особено. И двамата се женят за детската си любов, а хващаме бас, че дори и ти, брато, си заглеждал големите цици на братовчедка си, но никога не си произнасял това на глас. Е, Тони и Дони не са страхливци.

След многото финансови измами Дони влиза в затвора, а в началото на 2010 г. това сполетя и Тони Стораро. Фолк изпълнителят бе зад решетките, макар и по работа. В затвора той снима клипа към песента “Пак те искам”, но като знаем как фолк изпълнителите попълват данъчни и имотни декларации, можем да станем свидетели на нещо по-сериозно.

Тони и Дони си приличат и по това, че двамата ценят лъскавите играчки и красивите жени. Освен това Божинов се кефи много на Стораро и пак казва, че е късал много салфетки на негови песни. Евала Тони, сега и една златна рибка трябва да изядеш. Жива!

ФБР агентът Патрик Денам/ Михаил Миков

Чичо ти Мишо беше шеф на МВР едно време и слушалката не му е чужда. Неподкупен е като партиен кадър на Партията Майка и никога не си е бъркал в носа пред камера за разлика от г-н Боли-Ли-Боли-Когато-Ви-Вадят-Зъбити – Христо Бисеров. Участието на Миков пък ще мотивира хората с говорни дефекти да кандидатстват в НАТФИЗ. Човек не бива да изпуска мечтата си. Надяваме се обаче в тази роля Миков да бъде по-твърд, а не мек като с Волен Сидеров.

Джери Паломба/ Марк Хана

Джери Паломба в ролята на Марк Хана, дами и господа! Джери е мениджърът на Валери Божинов, а и негов ментор. Приликата на Паломба с Хана е, че и двамата откриват таланта още в неговия зародиш. Така както Хана подава рака на амбицирания Белфорт, същото прави и Паломба. Италианецът се запознава с Божинов, когато нападателят е едва на 15 г.

“Когато го видях за първи път, направи ми най-силно впечатление, че той е изключително земен и открит човек. Впечатли ме също така, че макар и на 15 г., той показваше завидна зрялост. Беше твърдо решен да пробие и да успее. Целта му бе да стане професионалист. Първо работих като рекламен агент. Завършил съм рекламен мениджмънт в Болоня. Но след това реших, че ще се справя по-добре като мениджър и сега работя за Божинов”, признава Паломба в интервю за “7 дни спорт”.

Паломба дава ценни съвети на Божинов и му урежда трансфери в отборите, които споменахме по-горе. Силно се надяваме менторът на Валери отново да му намери силен отбор, където да заиграе. Стискаме палци това да не е Левски. Не, че нещо…

Николета Лозанова/ Наоми

Няма коя друга да изиграе ролята на Наоми, освен Николета Лозанова. И двете са тиргици, които всеки мъж би искал да има. Валери и Николета се запознават, когато футболистът е на върха на кариерата си. Всички завиждат на Божинов за жената, която досущ като Наоми напуска своя съпруг, когато касичката с пари се счупва.

“Аман от курвенски работи”, казва Белфорт, а и сигурно Божинов си го мисли.

Някои жени, брато, прощават многобройните изневери на любимия, важното е да печели добре и да плаща, другото не е кой знае от какво значение. Въпреки разделите, Божинов и Белфорт продължават да бъдат изцеждани от бившите си жени, тъй като дамите искат тлъста издръжка за децата си. Нека си говорят хората, че красивите жени били тъпи на градинарски маркуч и кухи като празна количка с едно колело.