10 от най-очакваните видео игри през 2014 г.

30
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 26.01.2014

Най-продаваната конзола в САЩ през декември 2013 г. беше Xbox One. От Microsoft се похвалиха с 908 хиляди продадени бройки от нея. PlayStation 4 пък в момента е първенец по продажби в световен мащаб. От появата й на пазара Sony са продали над 4,2 млн. конзоли. За 2014 г. от компанията са решили да оборудват PS3 и PS4 с HBO Go. С приложението, инсталирано на конзолата, и абонамент за HBO от кабелния оператор, може да ползвате неограничен достъп до най-добрите HBO програми – „Game of Thrones“, „Boardwalk Empire“ и „True Detective“. По-късно през годината с него ще бъде снабдена и Xbox One. А за Nintendo 2013 г. бе трета поредна без печалба.

Виж още: 10-те най-добри смартфона на 2013 година 10 любопитни факта за Facebook

Що се отнася до игрите за най-популярните конзоли, ето 10-те най-очаквани заглавия за 2014 година.

1. Watch Dogs Systems: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Windows Пускът на Watch Dogs бе отменян на няколко пъти, а сега се очаква да излезе през март. Играта е приключенска, от типа „next-gen“ (следващо ниво), с действие развиващо се в отворен свят.

2. Destiny Systems: Xbox 360 и One, PS3 и PS4. Destiny е от типа „екшън от първо лице“, чието действие се развива в отворен свят. Играта е разработена от Bungie и ще излезе на 9-и септември. Destiny е носител на приза в категориите „Best of show“ и “Best action game“ от наградите на gamescom.

3. Titanfall Systems: Xbox 360, Xbox One, Windows Играта ще излезе на 11 март, а зад нея стоят Respawn Entertainment. Titanfall е от типа „екшън от първо лице“, в който играчите влизат в ролята на пилоти на различни видове титани. Играта вече има редица награди от „E3 Critics Awards“ и се очаква с нетърпение.

4. Thief 4 Systems: Xbox 360 и One, PS3 и PS4. Стелт видеоиграта Thief 4, разработена от Eidos Montreal, е римейк на класическия Thief. Премиерата й за Северна Америка е за 25-и февруари, на на 28-и за Европа. За останалата част от света играта излиза през март.

5. Halo 5 От Microsoft потвърдиха, че нова част на играта Halo ще се появи през 2014 г. за Xbox One, но все още не е сигурно дали ще се нарича Halo 5.

6. The Оrder: 1886 The Order: 1886 е екшън-приключенска игра, създадена за PS4, която ще се разпространява от Sony Computer Entertainmen. Сюжетът е базиран на легендата за крал Артур и неговите рицари, които тук са натоварени със свръхчовешки способности, за да се борят срещу враговете си.

7. Metal Gear Solid V Systems: Xbox 360 и One, PS3 и PS4. Metal Gear Solid V е екшън приключенска стелт игра, продължение на Metal Gear Solid: Peace Walke и е разработена от Хидео Коджима. Съставена е от две части, като Metal Gear Solid V: Ground Zeroes е ситуирана в по-малко пространство и ще излзезе през пролетта на 2014 г., а Metal Gear Solid V: The Phantom Pain се развива в обширен отворен свят и ще излезе по-късно през годината.

8. The Divison Systems: Xbox One, PC и PS4. Пандемия връхлита Ню Йорк и градът е почти напълно опустошен. Само за ден без храна и вода хората изпадат в истерия и настъпва хаос. След поредица неуспешни опити за овладяване на положението идва ред на твоя тактически отряд от специално обучени бойци, които да се справят с положението.

9. inFAMOUS: Second Son Третата част от серията inFamous ще се появи ексклузивно за PS4. Действието се развива 7 години след втората част, а главният герой, който получава случайно своите сили, е Delsin Rowe. Играта ще излезе на 21 март 2014 г.

10. Dying Light Systems: Xbox One, PC, PS3 и PS4. Създалите на Dead Island този път са ни подготвили сблъсък със зомбита в Dying Light. Действието се развива в градска среда, като през деня заразените са бавни, а играчите търсят провизии и поставят капани, за да намаляват броя им. През нощта обаче силата на зомбитата се увеличава и те могат да спринтират и да скачат на високо.

Коментари

коментар(а)