В САЩ: Двама убити и петима ранени при стрелба в мол

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Въоръженият мъж, който в събота откри стрелба в търговски център в Кълъмбия, щата Мериленд, е убил двама продавачи, ранил е един човек, преди да се самоубие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позоват на местната полиция.

Засега не са известни мотивите на стрелеца в градчето, разположено на около 32 км западно от Балтимор.

Вижте снимки >>

Убитите са 21-годишна жена и 25-годишен мъж, и двамата продавачи в магазин за зимни кънки, където се е разиграла драмата.

Един човек е получил огнестрелна рана в крака, а други четирима са били ранени при възникналата паника.

Стрелбата е започнала към 11,15 ч. местно време, когато молът с над 200 магазина е бил пълен с посетители. След започването на стрелбата мнозина от тях са залегнали или са потърсили укритие.

Полицаите са открили голямо количество муниции върху и около тялото на стрелеца, чието име не бе съобщено. Предполага се, че нападателят сам е сложил край на живота си.

Полицията е обезвредила компоненти за бомба, намерени в чантата на стрелеца, предаде АП.

Според съобщението на полицията става дума за „необработени устройства, които изглеждат като опит да се направи експлозив при употребата на фойерверки“.

Властите обявиха имената на двамата убити – продавачка и продавач в магазин за зимни кънки и имат предположение за самоличността на убиеца, но не я разкриват засега.