Весела Нейнски: Плачех, а Мазнейкова ме питаше: Детето от Васил Петров ли е?

27
Добави коментар
virtualna69
virtualna69

Но вече съм убедена, че е добре аз и други пострадали от нейните умения да се срещнем на живо в телевизионния ефир, за да могат да се чуят и двете страни. Бих искала лично да й задам някои въпроси и да видя как тя ще ме погледне в очите и ще ми отговори”, казва певицата и актрисата Весела Нейнски.

Тя вече е на крачка да стане и професионален психолог. Приключи магистратурата си по психология, ще се дипломира през месец юни. В момента пише дипломната си работа, свързана с изследването на чертите, които предразполагат една личност да стане популярна.

……………………..
– Весела, какво се случи конкретно с вас? По-какъв повод отидохте при д-р Мазнейкова?
– Отидох за хореон биопсия – едно изследване, при което се взема ДНК от самия плод в ранна седмица на бременността с цел да се направи анализ и да се установи дали той има някакви хромозомни нарушения. Това е едно профилактично изследване, което не е задължително, но аз държах да направя всичко, което науката познава, за да съм сигурна, че ще родя здраво дете. Д-р Мазнейкова ми каза: “Да, ще ви направя това изследване, легнете за ехографски преглед.” Всичко продължи около една минута. И… установи се, че сърцето на плода е спряло. Разстроих се ужасно, защото много исках това дете. Шест дена преди това бях на друг лекар и имам ехографски доказателства, че детето ми тогава имаше сърдечна дейност и се развиваше нормално. Именно поради тази причина шокът за мен беше голям.

– Каква сума заплатихте?
– Платих й 400 лева. Когато ми съобщи, че сърцето на детето ми е спряло и трябва на другия ден да дойда в 8 часа, за да бъде извадено, аз се облях в сълзи. А д-р Мазнейкова с хладнокръвен тон продължи все едно нищо не се е случило: “Дължите ми 50 лева за ехографския преглед и 350 лева за абразиото утре”… И ме изпрати в това състояние да попълвам декларации. Тръгнах, и през сълзи, обличайки се, я помолих да ми обясни къде да отида за документите. А Мазнейкова ни в клин ни в ръкав ме попита: “А бащата Васил Петров ли е?” Бях изумена и потресена: “Как може да ми задавате такъв въпрос, откъде накъде да е той? Тя продължи:

“Ами чела съм, че имате връзка…”

Вече не издържах и отвърнах сопнато: “Това беше преди ДЕСЕТ ГОДИНИ!
Не знам как лекар може да се занимава с клюки в такъв момент, когато вижда, че на пациента му е изключително тежко! След това чух, че тя имала навика да коментира в пресата неща, свързани с известни нейни пациенти, които са лични и са предмет на лекарска тайна.

На другия ден дойдох в клиниката за операцията. Много държах след аборта да ми бъде предоставен материал за да се направи ДНК анализ – исках да знам каква е причината за смъртта на плода. Това ми е първа бременност и исках да знам за в бъдеще от какво съм застрашена. Тя обаче ми заяви: “Няма смисъл да се ровиш в нещата, каквото станало, станало – гледай напред!” Не бях в състояние да споря с нея, тъй като предстоеше да вляза в операционната и зависех изцяло от нейната добра воля. Накараха ме да подпиша още декларации – че клиниката не носи отговорност, ако се случат някакви усложнения или ако бъда заразена с хепатит или СПИН по време на интервенцията. Отказах да подпиша, защото имах изследвания от три лаборатории, че съм била клинично здрава. Не можех да се съглася да бъда подложена на хирургическа интервенция и те да не носят отговорност. Обясниха ми, че това е рутинна операция, че подписването било символично. Но за мен това беше нередно, защото една клиника с претенции за елитна не може да си позволи да иска подобно съгласие от пациентите.

След операцията на другия ден, която извърши лично д-р Мазнейкова, тя ми каза, че е нормално кръвотечението да продължи 3-4 дни. В този срок аз отидох в клиниката на преглед, но тя беше заета с раждане – не можа да ме прегледа. На шестия-седмия ден й се обадих по телефона и й казах, че кръвотечението не е спряло и че от мен изпадат парчета плът, попитах я това нормално ли е. Тя каза: “Да, тъй като в късна седмица на бременността е направено абразиото, в самия край на третия месец – нормално е да има по-дълго време кръвотечение.” Но това по-дълго време продължи близо три седмици… Отидох при моя личен лекар, който ми даде направление за друг гинеколог и за кръвни изследвания. Установи се, че съм получила анемия вследствие на кръвоизлива, чувствах се зле, виеше ми се свят, бях нетрудоспособна… Слава Богу, аз съм завършила алтернативна медицина в Англия и това ми помогна да не стигна до сепсис и тежки инфекции – през цялото време приемах хомеопатични антисептици и други препарати за кръвоизлива, което ми помогна да не вдигна висока температура и ме поддържаше в сравнително добра форма.

Някъде към 20-я ден отидох в АГ болница “Шейново” – направиха ми ехографско изследване и се установи, че не съм била изчистена добре. Лекарите ми казаха:

“Върнете се при д-р Мазнейкова, за да ви доизчисти.”

Не исках да се оставя втори път в ръцете й. Помолих специалистите в “Шейново” да извършат второто абразио. Четири часа по-късно кръвоизливът спря. Направен беше хистологичен анализ на това, което извадиха от мен и се установи, че е вече е имало възпаление и че са били останали парчета от плацентата.

– След благополучното приключване на втората операция виждали ли сте се с д-р Мазнейкова?
– Не, не съм се връщала при нея, не съм я виждала очи в очи. Бях ужасно травматизирана и изпитвах ужас и тотално нежелание да я видя.

– Защо не заведохте дело?
– Мои приятели тогава ми казаха, че би трябвало да си потърся правата. Още повече, че аз до този момент нямам деца и не знам за в бъдеще какви могат да бъдат последствията.

Но аз мисля, че Господ отгоре един ден ще съди, когото трябва. Не съм искала да печеля пари от нещастието си и да търся обезщетение. Не исках да посипвам раната си със сол и да коментирам месеци наред това, което ми се е случило. За мен не е важно да търся отмъщение.

– Д-р Мазнейкова е със славата на акушер гинеколог на ВИП персоните? Това ли ви подтикна да отидете точно при нея?
– Преди да отида, бях чела много лоши неща за нея в Интернет. Споделих с една моя приятелка. Но тя ме посъветва да не вярвам на това, защото там повечето хора плюят. Но като отидох при д-р Мазнейкова, видях една поддържана и обаятелна жена… Може би трябваше да се доверя на хората.

Колкото до това, че била лекар на ВИП персоните – всички сме равни, когато допрем до ножа, всички имаме един живот… Затова страшно е важно хора като нея да бъдат спрени.

– Вие твърдите, че и други ваши близки са пострадали в клиниката на д-р Мазнейкова. Кои са те?
– Да, така е, всъщност това наля масло в огъня, за да проговоря. Още преди да разбера за смъртта на 26-годишната Запряна, която е пострадала в клиниката на д-р Мазнейкова, аз бях разтревожена за едно семейство, мои близки, които загубиха бебето си в шести месец. Бременността е следена в същата клиника “Света София”.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА