EXIT 2014: Сръбският фестивал обяви хедлайнерите на X-Bass програмата си

16
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Първи хедлайнери на EXIT 2014 –

Skrillex, Rudimental Live, Dub FX и Koven Live Сръбският фестивал обяви хедлайнерите на X-Bass програмата си

Организаторите на EXIT обявиха първите артисти в програмата си! Вече са ясни хедлайнерите на X-Bass – специалният модул в програмата на основната сцена на фестивала, който представя най-големите световни имена в бас музиката.

И по всичко личи, че през 2014-а се задават бурни нощи и изгреви под звуците на SKRILLEX, RUDIMENTAL, DUB FX и KOVEN!

SKRILLEX е една от суперзвездите на електронната музика от ново поколение. Вече няколко години той е сред най-търсените диджеи в света. С емблематични за жанра си оръжия, като Scary Monsters and Nice Sprites и Bangarang, той отдавна е спечелил не само сърцата на публиката, но също 6 награди Grammy (включително за Най-добър денс албум и Електронен албум на годината), както и няколко от престижните отличия на MTV Video Music Awards. През юни 2012 той достига до номер 1 в класацията Billboard Social с 14 милиона последователи във Facebook и над 3 милиона в Twitter. В момента Skrillex е в трескава подготовка на новото си лятно шоу с невероятни специални ефети и чисто нови тракове. Безспорно се очертава лайв, който ще се превърне в една от фестивалните EXIT-легенди.

SKRILLEX

RUDIMENTAL също подготвят многообещаващо представяне на живо, което ще разтърси стените на Петроварадинската крепост из основи. Най-силното Live-шоу за 2013-а според британските UK Festival Awards завладя европейската фестивална сцена буреносно. Директно от лондонския ъндърграунд, те са колектив от иноватори с футуристичен подход към правенето на електронна музика, която не се поддава на класификации. Още с дебютния си сингъл Waiting All Night от април 2013-а, Rudimental излязоха на челни позиции в класациите, побеждавайки дори властелините от Daft Punk. Две седмици по-късно албумът им Home дебютира на първо място по продажби в класацията на Великобритания. След като миналата година объркване в полетите не позволи на бандата да пристигне в Нови Сад навреме, сега Rudimental ще компенсират публиката на петнайстия рожден ден на EXIT със зрелищно шоу!

RUDIMENTAL

Силна добавка на мощните бас линии ще бъде и шоуто на Benjamin Stanford, познат още като DUB FX. Започнал кариерата си като уличен музикант, той печели милиони фенове споделяйки в YouTube уникалните си умения да създава музика само на базата на собствения си глас и бийтбокс – чрез футуристична луупинг техника. Видеото към „Love Someone“, записано през 2008-а е най-суровият израз на таланта му, след който DUB FX се превръща в едно от най-големите имена на световната фестивална сцена. Постмодерен месия на звука, той ще представи на EXIT третия си студиен албум Theory of Harmony. Издаден само преди месец, той е манифест на философията на DUB FX – мир, позитивизъм, радост и здравословни навици. Със сигурност има какво да научим от него!

DUB FX

 

Четвъртият хедлайнер на X-Bass ще бъде горещото дуо KOVEN. Създателите на един от най-силните сингли на миналата година – „More Than You“ – ще се качат на сцената на EXIT, за да представят новото поколение в дъбстепа. Живата програма на дуото представлява смесица от смазващи бас линии и заразителни мелодии, които ги направиха любимци на звездите от жанра, като The Prototypes, Borgore и Hadouken.

KOVEN

И тази година EXIT си партнира със световната платформа за бас музика UKF Music – водещ законодател на новите течения в дръм енд бейс и дъбстеп музиката с милиони последователи, който ще отговаря за Main Stage между 1 часа през нощта и първите лъчи на изгрева.

Тепърва ще бъдат обявявани и следващите участници в четиридневната им програма, които ще бъдат подобаващо продължение на основните X-Bass хедлайнери.

Следете Фейсбук страницата на EXIT Bulgaria или www.facebook.com/exitbg за повече информация.

Билети на TicketPro:

Транспорт и настаняване:  PartyTravel.bg