Шотландското каре е живо… даже много!

15
Добави коментар

Десенът, по-известен в света като „тартан“, от край време играе своята любовна игра с модата. Ту се поскрива от небосвода, ту залива модните подиуми във всевъзможни вариации и кройки. Този сезон шотландското каре е във възход. Доказаха го колекциите на големите дизайнери. Ако се чудите как да го носите, ето няколко примера.

Може би настоящият възход на карето започна през 2012-та, когато Риана се появи на сцената на „Х-фактор“ в къса бухнала рокля в шотландско каре, дело на Александър Маккуин. Тогава тя я беше комбинирала с равни обувки и металическа бяла яка.

Ванеса Хъджинс пък ни дава идея как моментално да се пренесем в 90-те с вързана около кръста карирана риза на фона на модерен клин и обикновена тениска. За универсалното приложение на този принт говори включването му в официални тоалети – като например двуцветната рокля на Клоуи Морец – и появата му на голф игрище под формата на пролетно палто, носено от самата херцогиня на Кеймбридж.

Внимавайте с панталоните от тартан! Винаги ги пробвайте, преди да си ги купите. Това е много важно, тъй като погрешно разположеното каре може да ви накара да изглеждате по-закръглени. Ако обаче намерите подходящата кройка за вас, карираният панталон, съчетан с едноцветна блуза и сако, може да бъде страхотно попадение. Кайли Миноуг например комбинира своите карирани панталони с драматично черно кадифено сако и безпардонно високи обувки. Няма нужда да казваме, че изглежда страшно шик.