Вълшебството на ябълката

19
Добави коментар
naskoki
naskoki

Едва ли е случайно, че почти във всички легенди на европейските народи ябълката играе ключова роля. Освен способността да привлича любовта, да дарява красота, на нея са приписвани всякакви магически свойства. Достатъчно е да си спомним легендата за ябълката на раздора, за плода на безсмърието на скандинавите и много други. При разрязване на самия плод се образува пентаграм- господство на духа над природните стихии. Този символ отново е свързан с магията, отговаря на правилата на златното сечение и на отношенията от редицата на Фибоначи. Откъдето и да я погледнеш ябълката е магия. В легендите за митичния Авалон се говори за приказни градини от кристални ябълкови дръвчета.

Истина е, че ябълката е едно от най- магическите растения познати в Европа. Вероятно интуитивно нашите предци са усещали силната й енергия и са се опитвали да я включат в най- различни ритуали, с които да променят живота и съдбата си. Днес повечето от тези рецепти са забравени. В съвременната магия ябълката, обаче се използва за привличане на любов и хармония, като всяка част от растението има своя употреба в специфичните практики. Плода най- често е използван в магията за любов, за приятелство, за годеж и брак, за здраве. Листата намират приложение в процедурите за изчистване на дома и отношенията, в магия за дете. Ябълковият цвят дарява хармония, задължително присъства в магиите за очарование, носител е на радост. С клонки от ябълка изчистваме от негативни енергии, правим магия за здраве и оздравяване, за късмет, за изпълнение на желанията.

За да може да се използва всяка част от растението, трябва да се извърши ритуал за събуждане на магическата му сила.

Необходимо ни е: ръжен хляб, мед и изворна вода (може и минерална). Вечерта на Пълнолунието изберете подходящо дърво (за предпочитане старо и през пролетта), прегърнете дървото и допрете чело до кората на ствола му. Слейте се с него и ако правилно сте изпълнили упражнението идва усещането, че вие и дървото сте едно, кората и клоните са естествено продължение на тялото ви. В този момент изкажете заклинание, което сте измислили сами, с което молите дървото да ви даде от силата си- в замяна вие ще се грижите за него и ще му поднесете дарове. Изкопайте, малка дупка в корените му и поставете хляба, меда и водата. Кажете заклинанието: ‘От огъня сила, от водата живот, от въздуха мощ и всичко от земята’. Заровете дупката. Мислено обкръжете себе си и дървото с една кристална сфера и я изпълнете с цветовете на дъгата. Ако дървото приема да работи с вас, тези цветове ще се трансформират в приятно синьо-виолетово-сребристо сияние около вас и дървото. Ще усетите енергия, която тече по ръцете ви. В този момент вие сте готови да работите с дървото. Можете да вземете от него това, което ви е необходимо за ритуала, като от този момент поемате отговорност да се грижите за него. Защо е необходимо всичко това, защо не може да си откъсна каквото ми трябва? Сигурно може, но на нас ни трябва да събудим магическата сила, а не просто клонка.

Ето и няколко прости и проверени във времето рецепти:

Ритуал за пречистване от негативна енергия

Трябва ни керамичен или дървен съд с изворна вода, ябълкова клонка, сребърно синджирче и бяла свещ. Поставете в триъгълник, с основа към вас-  водата вдясно, клонката отляво и свещта отпред. В средата сложете синджирчето навито на спирала. Запалете свещтта и гледайте примрежено в нея, а когато се уморите затворете очи. Визуализирайте лъч от свещта , който достига до синджирчето и се превръща в сребриста сфера, която обхваща всички предмети. Вложете информация за изчистване, хармония, баланс. Ако сте извършили правилно всичко, структурата ще се абсорбира от всички предмети. Вземете клонката и я оплетете със синджирчето  и с нея пръскайте от водата из дома си. Синджирчето носете, то ще ви пази, а клонката сложете във ваза, тя ще абсорбира негативните енергии в помещението.

Ритуал за привличане на любов

Модерния човек не живее толкова силно свързан с природата, като предците си. Хората от големия град не винаги имат възможност да изпълнят ритуалите от природната магия. Това, което давам по-долу, е техника за привличане на любовта, а не любовна магия, в чиито паяжини да оплетете някой нищо неподозиращ човек. Можете да използвате ябълка, купена от пазара, но тя трябва да е голяма и без наранявания. За да събудим магическата й сила извършваме първия ритуал, но само в режим медитация. Правим ритуала на Пълнолуние. Трябват ни още три свещи- зелена, оранжева, червена. Построяваме с тях триъгълник с върха към този, който изпълнява ритуала. Там поставяме зелената свещ, другите свещи на другите върхове. Палим ги по часовниковата стрелка, като започнем от тази пред нас. Поставяме ябълката в средата на триъгълника и визуализираме сфера с цветовете на дъгата, която обхваща всички предмети. Ако ябълката приема да изпълни магията тя ще абсорбира структурата. Вземете я и погледнете в пълната луна. Кажете заклинание, с което описвате от каква любов имате нужда. Визуализирайте в лунния диск своето желание изпълнено, след това изтеглете сребрист лъч от луната. Той докосва ябълката и я оплита във фина сребриста паяжина. Когато ябълката попие тази енергия я изяжте. Ако нямате желания резултат след 28 дни, можете да повторите ритуала.

Предложените по-горе техники са безвредни, така че спокойно експериментирайте с тях. Ако искате заниманията ви в областта на магията да станат по-сериозни, свържете се с автора на статията