Направете си външен хард диск

13
Добави коментар

продажба на лаптоп компютър принтер монитор фотоапарат камера телевизор

 

 

Направете си външен хард диск

Ако имате стар хард диск от вашия компютър, който просто събира прах в някой шкаф, вече можете да му намерите предназначение, превръщайки го във външен хард диск, който би ви бил от полза.

Направете си външен хард диск

Ако имате стар хард диск от вашия компютър, който просто събира прах в някой шкаф, вече можете да му намерите предназначение, превръщайки го във външен хард диск, който би ви бил от полза. Следвайте следните стъпки:

1. Обърнете внимание с какъв интерфейс работи вашия твърд диск. Ако е SATA конектора ще е малък, а ако функционира с IDE, то изберете голям конектор. 
 

2. Забележете физическите размери на диска. 2.5 инчовите модели са с дебелина около 9-13 мм (и основно са предназначени за лаптопи), а 3.5 инчовите са доста по-големи и се ползват в настолните компютри или сървъри. 
 

3. Имайки тези данни, вече можете да изберете подходящия корпус за вашия ръчно направен външен твърд диск. В интернет ще откриете множество предложения за корпуси на външни твърди дискове или т.нар HDD enclosure приложения ( кутия за хард диск ). Те се предлагат в най-различни дизайни и поддържат най-различни технологии и формати. Тези за 3.5″ имат небходимост от външно (допълнително) захранване а тези за дискове от лаптоп е достатъчно захранването през USB кабел.
 

4. Ако вашия бъдещ външен твърд диск ще бъде бърз, т.е. от 7200 оборота и нагоре, а и ще го използвате редовно, в такив случай изберете алуминиев корпус, тъй като има свойството да охлажда по-добре. Ако диска ви е с по-малък капацитет, обороти и няма да влиза в толкова честа употреба, то тогава спокойно можете да изберете и пластмасово покритие.
 

5. Обърнете внимание, дали избрания корпус е за IDE или SATA дискове и с какъв порт се свързва с компютъра. Обикновенно дисковете прозведени в последните 4-5 години са САТА (SATA2 или дори САТА 3).
 

6. След като вече имате корпуса, сложете диска в него и го свържете със специалната платка, която идва заводски с покритието. 

7. Преди да закупите или пригодите кутия за твърд диск се убедете че електрониката на платка на кутия поддържа размера на диска с който ще го ползвате. Например някой по стари кутии поддържат до 320GB и бихте имали проблеми ако се опитвате да пуснете на тях диск с размер по-голям от поддържания.

 

Източник: bul-market.com

Сподели в:

В тази статия ще разгледаме какво представляват презареждаемите батерии за преносим компютър. Презареждаемата батерия, наричана още захранваща или акумулаторна е тип електрическа батерия.

Умните телевизори на Samsung за 2014. Какво може да очакваме от новите Самсунг телевизори през следващата година – още по-лесна смяна на телевизионните канали, допълнителен набор от отворени приложения и нови по-обогатени функции.

 

LG предлага 5 години гаранция като промоционална оферта за определени модели монитори с ТВ тунер

На склад Многофункционалните устройства с Ink Tank System на Epson предлагащи  много ниска цена за отпечатана страница

Представяне на SSD дисковете на Samsung. Информация за  основните предимства на серията, подробно описание на техническите характеристики на дисковете 

Philips Entertainment Tablet с дебют в България до няколко дни. Philips Entertainment Tablet е за хорат с нужда от консумация на медийно съдържание

От 1 октомври до 31 декември, всички телевизори Philips, които поддържат системата Ambilight, ще се продават с 5-годишна, удължена гаранция

Как да инсталирате Български език за Windows 8. Упътване как се инсталира БГ езиков пакет и как се сменя езикът в Windows8

Джери Янг ще работи като наблюдател в китайската компания за таблети и лаптопи Lenovo. Той ще трябва да помогне с разработването на по-добра стратегия за продажби.

Компанията планира да продаде 5 милиона таблета и 2 милиона смартфона до края на 2013 година. Продадените смартфони тази година ще бъдат 4 пъти повече в сравнение с 2012г.

Според проучване на корейска агенция, телевизорите произвеждани от LG и Samsung имат предимство пред Sony и са по-добри поради редица причини.

Нашествието на хакерите продължава. След като от атаки бяха засегнати големи компании като Facebook и Twitter, Apple също пострадаха.

Четири нови сензорни модели смартфони от Samsung се появяват на пазара на мобилни телефони. Сензорните устройства са с цени от 50 до 100 щатски долара и работят с две сим карти.

Френската компания Archos ще пусне в продажба през пролетта три нови модела смартфони с диагонални размери на дисплея съответно 3.5, 4.8 и 5.2 инча.

Таблет HP с операционна система Android и процесор Nvidia Tegra 4, от висок клас, може скоро да бъде пуснат за продажба.

Потребителският избор по отношение на смартфони през 2013 година ще бъде значително по-богат заради  внедряването на операционни системи като Windows Phone, BlacBerry, Firefox, Ubuntu и Tizen.

Феновете на Microsoft за много кратко време изкупиха наличните на склад таблети Surface Pro. 128 GB версия на устройството е временно изчерпана, а 64 GB вариант все още може да бъде поръчан онлайн.

На първо място по продажби на лаптопи в света ще застане компанията Lenovo. Очаква се ръст от 5%, с което ще изпревари HP за първото тримесечие на 2013г.

Таблетите и наличието на нови модели производителни и евтини лаптопи ще помогнат за изчезването на нетбуците от пазара.

Windows Blue е новия ъпдейт за Windows 8, предшестващ появата на нова версия на операционната система, по която Microsoft работят, известна като Windows 9.