Фотоконкурс „Язовирите на България”

22
Добави коментар
Razler
Razler

Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите” организират национален фотоконкурс на тема „Язовирите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост”, която вече трета поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.

Темата на фотоконкурса цели: • да обедини фотографии от красивите българските язовири, пресъздаващи великолепни пейзажи през различните сезони, спомени, представи, моментни състояния с вода, уловени с обектива на фотографа; • да събере и популяризира легенди и истории, свързани с проектирането, строителството и експлоатацията на язовирите, които си заслужава да не бъдат забравяни.

Най-добрите фотографии ще бъдат номинирани от онлайн-публиката и експертно жури и ще се включат в голяма градска изложба, която ще се организира в националния музей „Земята и хората” от 17 до 23 март 2014 г. по случай Световния ден на водата.

На специална церемония ще бъдат обявени победителите и ще им бъдат връчени награди!

Условия за участие

*Във фотоконкурса имат право да участват фотографии, пряко свързани с темата „Язовирите на България“

* Всички участници заявяват желанието си да се включат във фотоконкурса чрез регистрация във формата на сайта www.waterbridge.info , където посочавт актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.

* Всеки участник може да представи до 5 авторски фотографии – цветни и/или чернобели на стената на събитието във Facebook – http://www.facebook/фотоконкурс Язовирите на България

* Всяка фотография трябва да се публикува с посочени автор, заглавие и място, където е направена фотографията. Фотографиите могат да се придружават с кратък текст, разказващ интересна история за язовира. * Всяка фотография трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70см, в случай, че бъде селектирана за фотоизложбата „Язовирите на България ”

* Оригиналите на номинираните фотографии се изпращат на имейл: [email protected]

* Авторите на номинираните фотографии задължително подписват декларации за авторско право. ( С декларацията АВТОРЪТ предоставя на ОРГАНИЗАТОРА НЕизключителните права за разпространение и публично показване на упоменатите в декларацията направени от него фотографии, както и НЕизключителните права за публикуване на същите фотографии по преценка на организаторите в периодични печатни медии и on-line издания, също така да бъдет използвани в рекламни материали, в открити и закрити изложби на организаторите, срещу задължението на ОРГАНИЗАТОРА да ги включи във фотоизложба, „Язовирите на България”, която ще се организира в националния музей „Земята и хората” за срок от 17 до 23 март 2014г. )При отказ от подписване на декларация за авторско право снимката на автора отпада и на нейно място идва следващата по брой гласове на журито.

* Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.

* Предоставените снимки и текстове към тях трябва да са на автора. В противен случай участникът се дисквалифицира.

* Снимка, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики, се дисквалифицира.

* Краен срок за участие –24 февруари 2014

* Няма да бъдат приемани за участие: – снимки, които не са авторски, – снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права – снимки с дати, копирайт, воден знак и т.н. – снимки с порнографски или обиден характер

КЛАСИРАНЕ

Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция.

Крайната селекция от 50 фотографии ще се определи след края на онлайн гласуването от експертно жури, съставено от фотографи, еколози, представители на водния сектор.

Имената на журито ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса след края на онлайн гласуването.

Номинираните фотографии ще бъдат публикувани на сайта www.waterbridge.info, както и на сайтовете на сдружение „Аз обичам водата” www.zavodata.com и „Българска Асоциаиця по водите” http://www.bwa-bg.com.

Всичките 50 номинации ще се включат в голяма столична изложба, която ще се организира в националния музей „Земята и хората” от 17 до 23 март 2014 г. по случай Световния ден на водата.

Победителите във фотоконкурса „Язовирите на България” ще станат известни на 22 март – световния ден на водата на специална церемония по награждаването. Победителите ще се изберат с тайно гласуване на журито. Предвидени са първа, втора и трета награда на експертното жури както и една специална награда на посетителите, която ще се определи от гласуване на място в националния музей „Земята и хората”.

НАГРАДИТЕ

Победителите ще получат много предметни награди, които ще се публикуват на сайта www.waterbridge.info както и на фейсбук-страницата на фотоконкурса.

За въпроси и повече информация относно условията на конкурса : [email protected]

Снимка: личен архив Българска фондация Биоразбооразие, язовир Студен кладенец