5 идеи с ролки от тоалетна хартия

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Какво може да си измайсторите от останалите ролки от тоалетната хартия? Вижте нашите оригинални и лесни предложения „направи си сам: 5 идеи с ролки от тоалетна хартия“.

Организация на дома

Използвайте останалите ролки от кухненска или тоалетна хартия, за да организирате дома. За да не изглежда прекалено обикновено и да скриете тъмния картон, предварително облепете ролката с фолио, тапет, цветно тиксо или я увийте в панделка или прежда.

Така украсена, тя ще ви свърши чудесна работа като органайзер на бюрото за кламери, моливи и химикали или пък като поставка, в която да събирате кабела на разклонителя, а защо не и като органайзер на вашите хоби материали.

Декор за стената

Оказва се, че когато ролките от кухненска или тоалетна хартия се украсят в подходящи цветове и се нарежат на по-тънки кръгчета, могат да се направят впечатляващи арт декорации за стената. Когато искате да прегънете ролката, така че да заеме определена форма, използвайте щипки за пране – с тях захванете картона на мястото, чиято форма искате да промените, и оставете така за известно време. Слепвайте отделните елементи с помощта на лепило С200. Съвет – предварително си начертайте схема, която да следвате.

Вижте също: Направи си сам – идеи за дома и градината

Опаковка за подарък

Притеснението ви, че близките ви могат да разберат, че сте ползвали ролки тоалетна хартия за опаковането на подаръка, ще изчезне при вида на крайния резултат. Предварително облепете добре ролката с цветно фолио. Поставете вътре подаръка – например някакво арт бижу. Прегънете краищата на ролката навътре, така че да се получи капаче. Увийте отново с опаковъчна хартия и я завържете в двата края така, че визуално да прилича на опаковка на бонбон. Остава само да прикрепите картичката.

Играчки за по-малките

Когато ролките от кухненска или тоалетна хартия се облепят, оцветят и изрисуват, те могат да се превърнат в оригинална играчка за по-малките. А за да е по-забавно, може да ги измайсторите заедно. Може да им направите и прическа, като нарежете единия край на тънки ивици с ножицата. Използвайте ролките и като част от декор за къща за кукли или като гараж за колички.

Квилинг техники

С помощта на нарязани на тънки кръгчета ролки тоалетна хартия и тяхното правилно подреждане, може да освежите старите рамки за снимки или да си направите нова такава. А отдалеч ще изглежда, че сте ползвали специфичната квилинг техника.

28.01.2014/ Христина Спасова