Деница Гаджева отговаря на Емил Спахийски: Анализатори, долу прашките! 14 8837

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Деница Гаджева отговаря на Емил Спахийски: Анализатори, долу прашките!

28.01.2014 09:55 | Анализи

Деница Гаджева

Във връзка със статията на политическия наблюдател на в. „Труд“ Емил Спахийски „Атака – мъже в чорапогащи“ (от 1.01.2014 г.), партия „Атака“ поиска право на отговор и дори изпрати два варианта. Единият не бе подписан, затова публикуваме отговора на депутата Деница Гаджева без никаква редакторска намеса по текста.

ДЕНИЦА ГАДЖЕВА

Нямам предвид бельото, което носите или не. Говоря за ловните прашки, с които сте се въоръжили и бясно обстрелвате националистите със смачкани на кълбо хартийки. Накъсаните листчета явно са част от бездарните ви статийки срещу патриотизма.

Ние свикнахме на тази артилерийска стрелба. Чувстото е близко до гъдел и предизвиква заразителен смях у мен и колегите. Чувствам се длъжна да поясня на г-н Спахийски, че мъжете в АТАКА носят под дънките си атрибути различни от чорапогащи. Усетих, че той има желание да пише, може би и да се среща с мъже в чорапогащи. Тъжно е, че един толкова сериозен анализатор все още трудно се ориентира във времето и пространството. За негово улеснение и в частен разговор мога да му посоча къде в София би намерил красиви мъже в чорапогащи, с които свободно да комуникира. Интересен психологически момент е фиксацията на г-н Спахийски в АТАКА.

Доказателство за това са множеството му статии срещу националистите. Десетките епистоларни опити на анализатора да усмее, очерни или просто да се опита със счупеното си перо да зачеркне АТАКА от политическата сцена говорят за нездрав интерес към личността на Сидеров, а напоследък и към други мъже от парламентарната група на АТАКА. Бихме могли да разгледаме тази психологическа зависимост на Спахийски от мъжете в АТАКА в няколко аспекта. От една страна симптомите на анализатора се доближават до тези определящи състоянието му като „любовна зависимост“ към даден субект. С това определение боравят психолозите. Твърди се, че някои са по-податливи към тази болест и когато любимото същество си отиде страдат като наркомани лишени от поредната доза. Когато човек е влюбен той търси постоянен, близък контакт с обекта на чувствата му. В случая г-н Спахийски търси такъв контакт с мъжете на АТАКА в последната си статия. Важно е да се отбележи, че тя е кулминация на емоциите му от много време насам. Този вид зависимост, определяна като болест би могла да провокира тежки психологически състояния у болния. От изпадане в дълбока депресия до опит за самоубийство. Поради тази причина аз и колегите ми сме силно притеснени за г-н Спахийски. Единственият начин той да се измъкне от любовния капан, в който е попаднал е да изгради повече самоуважение. Така казват специалистите. Дано е вярно. В противен случай той ще продължава да се чувства роб на АТАКА, или по-точно на мъжете от АТАКА.

Любовната зависимост може да се разглежда и като пристрастяване към определена личност или група от личности. Все пак някои хора си падат по груповите изпълнения, явно Спахийски е от тях. При пристрастяването, при продължително извършване на определена дейност /в случая писане постоянно и само за лидера на АТАКА, или за мъжете в АТАКА/ се създава силна психическа и физическа зависимост. Настъпват промени в мозъчната биохимия и структурни промени на мозъка. Наред с удоволствието и насладата от консумиране на въпросната дейност се нареждат и неприятните странични ефекти. Често пристрастения анализатор може да изпитва силно главоболие, гадене и световъртеж. Естествено не от гузна съвест, че е написал поредната лъжа или клевета по адрес на националистите, а от факта, че не е имал възможност последната седмица да се докосне до тяхното дело, па макар и косвено чрез изтърканата от потни пръсти клавиатура на лаптопа му. Рязкото спиране, или отказване от пристрастителя, или наркотика както е разпространено на разговорен език /мъжете в АТАКА/ води до неописуема болка и страдание.

Затова моят съвет е да спрете с любовните садо-мазо игри г-н Спахийски. Те няма да ви направят по-щастлив или да осмислят живота ви по какъвто и да било начин. Напротив. Тази опасна любовна игра ще разклати психическото ви здраве до там, че и мъжете в чорапогащи няма да могат да ви помогнат. Свалете прашките! Пояснявам – садо-мазо прашките, с които се опитвате да ни обстрелвате. Да, приятно гъделичкащо е за нас, но за вас е изгарящо и ви въвлича в зависимост. АТАКА ще преживее и надживее любовните ви стрели, но дали вие ще преживеете мъжете на АТАКА?

Дуплика

ЕМИЛ СПАХИЙСКИ

Честно, исках да отворя прозореца, да разперя ръце и да кресна, та целият свят да ме чуе: „Хора, Деница Гаджева ми пише!“ Въздържах се, разбира се. Седнах и се умилих. Казах си наум: „Милата… пише, но не чете история.“ Те, чорапогащите, са били изобретени за мъжете, какво толкова се обиждат. Жените много по-късно са започнали да ги обсебват. Както и хора с други потребности. Но в „Атака“ трябва да знаят това, защото единственият народен представител, съден за педофилия в цялата история на България, е бил техен човек. Към мислите си добавих и възхищения към г-ца Гаджева. Прекрасен език има това момиче – игрив, плътен, цветен, палав и дори пиперлив. Става за сценарист. Обещавам публично, че ако започна проект (тв сериал), свързан с много страст, любов и омраза – ще я поканя. Бих искал да си поговорим и за национализъм, защото за разлика от страстта, там трябват сърце и познания. Както се казва, освен да ругаеш, трябва да въртиш и сабя. Но това, като се върна от „Сървайвър“. Пък да видим къде се хваща по-хубав тен – в Куба или в Индокитай.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти