Отец Георги Гелеменов: Говори се, че Мургина си е направила гробница!

13
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Свещеник Георги Вилхелм Гелеменов е роден през 1954 г. в пазарджишко село. Завършил е Духовната семинария в Черепиш и Духовната академия в София. В системата на БПЦ е от 1982 г. Основател е на Българската християндемократическа партия, която е първата партия, регистрирана у нас след 10 ноември 1989 г. В момента е женен за втората си съпруга Петя. От първия си брак има две деца. От няколко години отец Гелеменов служи на Централните софийски гробища в качеството си на свещеник на свободна практика. Специализирал е екзорсизъм, прогонва злите демони и духове от обладани хора.

– Отче, как смятате – съществува ли “проклятието на 50-те”? Без да съм суеверна, ще споделя само някои наблюдения – Андрей Баташов, който е от това поколение, си отиде през 2010-а, две години по-късно в отвъдното го последва неговият връстник Дим Дуков, през май 2013 г. пък загубихме Чочо Попйорданов, а преди 10-ина дни – и художника Кольо Каранфилов, също представител на тази генерация.
– Относно Баташов – него го докараха тамплиерите на първи парцел на Централните софийски гробища. И Румен Ралчев вдигна меча и каза:

“Ето, Баташов идва, да го поздравим!”

Малко смешно ми стана, защото мъртъв човек не се поздравява. Направиха те техния ритуал, след него аз с още един колега си му направихме кратко опело като на християнин. Той беше ревностен християнин. Като всеки руснак.

Сега душата на Баташов вече е спокойна. Той си отиде от неизвестна болест. Също така неизвестна беше болестта на Дим Дуков.

А тези смърти се дължат на някакво предопределение. Окултистите му казват “карма”. Просто толкова им е дадено от Твореца. Той е бръкнал в онзи съд с многото зрънца, от който вади годините на човека, и е казал: “Ето, на Баташов – 45 години, на този – толкова, на друг – толкова…” Колкото зърна отброи Творецът, толкова.

Мен често ме питат защо си отиват толкова млади хора.

Там, на онзи свят, трябват различни хора – и млади, и стари, и учени, и прости, и младенци – защото там ги обучават допълнително. И аз често сънувам две дечица, разположени по диагонал като гробно местонахождение от главната алея на Централните софийски гробища, и виждам как каката го води за ръчичка малкото и отиват в една голяма сграда, с много високи колони, и завеси, които се спускат, и влизат вътре. Явно това е училище, в което младенците, след като Господ ги прибере от този свят, се обучават, за да може да се усъвършенстват и да участват в неговата слава. Така че всяка смърт има своето значение.

– Дълги години вие живяхте в една стара къща с пристроена впоследствие кула в центъра на София, на чието място бе издигната кооперацията, където до смъртта си живя и актьорът Чочо Попйорданов. Защо се твърди, че това място е прокълнато? Впрочем Чочо един път е падал от лятната градина на покрива, за щастие – върху тераса на долен етаж, но явно не си е взел поука.
– Да, знам за този случай, разказвал го е строителният предприемач, построил сградата – Антон Зумпалов.

Под тази къща обаче минават подпочвени води. Това е геопатогенна зона. Тези подпочвени води носят информация отнякъде. Вероятно минават през гробища. Там има закодирана смърт и тази кодировка, този код минават и под къщата.

Нека не забравяме, че когато различните крила на ВМРО са се избивали помежду си, точно срещу тази къща, на тротоара пред 41-во училище, е имало две убийства.

Добре, че се построи нова сграда, но подпочвените води няма как да изчезнат. Те трябва да бъдат дренирани и отведени на друго място.

Когато аз живеех там, на мен в тази къща ми се родиха две деца. Те вече са големи, но аз не усетих с първата ми жена нещо особено – нито сме се карали, нито сме боледували. Може би защото съм свещеник. Но там витаеше духът на починалия адвокат Семов. Той беше събирал пари през своята продължителна адвокатска дейност и когато работниците започнаха да разрушават къщата, един от тях ми каза, че под една от дъските са намерили много пари от Живково време, които вече нямаха никаква стойност.

След това едната от сестрите, които живееха там – Виолета, беше полудяла, и беше изпратена в заведение за психично болни. Но ето, вижте, малко по диагонал от 41-во училище, живееше едно много лъчезарно момче, което го убиха. То идваше при мен да пуши в нишата до къщата – това е Борислав,

Боби Цанков, който ми е израснал пред очите

– Научих обаче, че и друг обитател на къщата е загинал преди години при падане…
– Да, това е Ангел Мушмов, син на известния професор Мушмов. По мое време вече беше пенсионер, попийваше си доста… Един ден в състояние на доста силно алкохолно опиянение се спънал и паднал по вътрешните стълби на кулата. Така Ангел си отиде.
Отиде си и Чочо, но неговата приятелка Даниела не трябваше да ходи на гроба му до 40-ия ден. А тя беше отишла да сади цветя и по такъв начин смущава духа му.

– Отче, вие казахте и нещо друго, много смущаващо – че знаете защо са загинали младежите, празнували студентския празник на 8 декември 2013 г. на Чая…
– Вина за смъртта на тези младежи носи врачката Щерона Ваклушева. Тя се занимава с черни магии, синът й почина от това, внукът й, който беше един от тези студенти, също почина от това, но тя не се спира и алчността й ще погуби още хора около нея. Защото тя как процедира? Отива уж да разваля магия на някого. С дъщеря й вкъщи правят едни малки вързопчета и отиват на мястото, като преди това по телефона научават адреса на къщата и забелязват каква е обстановката. Копаят умело, Щерона подхвърля вързопчетата и казва: “Ето, намерих магията, сега ще я нося на един много силен ходжа да я развали. Дайте ми 700 лв. /сега сигурно е много повече!/ и всичко ще е дотук!” Но тя убива хора! Дъщеря на една майка от Кюстендил също загина от ръката на Щерона Ваклушева, пак поради магия. Това, с което се занимава Щерона, се връща обратно към нея. Това е реактивната или отрицателната магия, която се връща като бумеранг оттам, откъдето е тръгнала. И около тази Щерона, която наскоро се появи по телевизията и се правеше на света вода ненапита, ще има още и още смърт.

– Внукът на Щерона ли е шофирал колата, с която катастрофираха младежите?
– Да. Тя казва, че е забелязала нещо мазно върху колата му,
като твърди, че това е олио от кандило. Но на гробищата отдавна не се използват кандила, а т.нар. чаени свещи, седящи, кръгли свещички, така че няма откъде да има кандило.

Нейната дейност уби децата

Това да го знае цяла България.

– Но синът на Щерона все пак почина от някаква болест?
– От болест, причинена от магия. Около нея витаят много, много черни сили.

– На Централните софийски гробища, където вие служите от доста години, също кипи някакъв вид “живот”, макар и невидим за нас. Какво се случва напоследък – има ли ексхумации, осквернени и окрадени гробове, мародерски набези?
– Сега Чакъра ще го ексхумират, за да се види дали Бойко Борисов има пръст в смъртта му, или кой знае какво е станало.
Беше много брутално разровен гробът на Вапцаров, за да положат там една негова близка.

Дъщерята на друг от групата, разстреляни с Вапцаров – Септемврина, е положена до баща си на 104-ти парцел.

– Писателският парцел също не е в цветущо състояние…
– Тъжно ми става, когато видя урновото гробче на Борис Димовски. Никаква поддръжка!

На Георги Парцалев бяха осквернили гроба миналата година. Гробарите роми се бяха наредили да видят големи богатства отдолу да излязат, но нищо… Нито диаманти, нито злато. Просто положиха сестра му Теодосия.

А в разровения гроб на дядо Генадий на гробищата в Правец са търсели злато. Имаше някога на портата на северния изход на Централните софийски гробища една обява: “Изкупувам златни коронки”. Още преди демокрацията се говореше, че вечер някои хора прокопават вертикално гроба и

вадят златните зъби на покойниците

а пък техни близки твърдят, че са виждали костюмите им на битака… При сегашния директор обаче Григоров това няма как да се случи. Той е много стриктен, бди за реда на гробищата и гробарите му имат респект.

– Вярно ли е, че разни врачки крадели пръст от пресни гробове, за да правят магия за смърт? И този “некрофилски бизнес” процъфтявал.
– След една доста късна панихида на един лекар една баба ме попита: “Отче, къде има пресен гроб?” Казвам: “На много места. Днес имаше 12 погребения. За какво ти е?” Тя се смее. “За магия, отче, за магия”. Аз й казвам: “Знаеш ли, че е много страшно да се занимаваш с магии?” – “Да, обаче падат пари. Днес ти висиш на гробищата, я изкарал 20-30 лева, а пък аз ще си сложа в джоба 1500.” Казвам: “Това ще се обърне срещу теб!” – “Е-е-е, аз съм вече възрастна, отивам си…” – “Но това ще се върне или на децата, или на внуците ти…” Тя се замисли и каза: “Да се оправят”.

– До гроба на Васа Ганчева на първи парцел имаше изкопан друг, който над година стоя празен, но според ваши колеги от клира не бивало да се копаят предварително, защото “зовели” да бъдат напълнени. По-късно там бе погребан професор Лалю Димитров, ако не се лъжа. Друг пример. Бизнесменът Младен Мутафчийски парадираше с луксозната си гробница в частните Боянски гробища и не след дълго почина.
– На Централните софийски гробища има гробница, която приписват на Мария Мургина. А тя е все още жива, нали? Тази гробница се намира на централната алея, вляво от църквата, в посока запад.

Едно интервю на Силвия НЕШЕВА