Сочат Ford Focus за лидер по продажби в света за 2013 г.

12
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Снимка: Ford

Ford Focus продължава да е най-продаваният модел в света, твърдят от компанията производител, като се позоват на данните на агенция Polk за периода януари – септември 2013 година.

Според разпространените късно снощи резултати продажбите на Ford Focus за първите 9 месеца на миналата година са се увеличили с 16,1% на годишна база. Моделът е записал 856 587 регистрации в световен мащаб, като според Polk води пред втория в класирането с повече от 75 000 продажби.

Най-голям принос за увеличените продажби на Ford Focus има пазарът на Китай. Там моделът е реализирал 303 481 продажби, представляващи 85% ръст на годишна база. Focus е най-продаваният автомобил в Китай за периода, отново според данните на Polk.

Компанията притежава още един модел с титла „най-продаван“ за периода януари – септември 2013 година. Това е Fiesta, която продължава да води класацията по продажби при компактните модели в Европа.

Припомняме, че през 2012 година се разрази спор за званието „Най-добре продаван автомобил в света“. Компанията Ford, базирайки се на данните на Polk, заяви, че това е Focus. От Toyota обаче не бяха съгласни и обявиха за лидер своята Corolla.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg