7 забавни факта за Цар Лъв, които не знаете

26
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Телевизия

Анимационният филм Цар Лъв на Дисни има всичко, за да бъде любим на поколения зрители – страхотен сюжет, интересни герои, запомнящи се песни и важни послания. Ето и няколко забавни факти за този велик филм, които сигурно не знаете.

1. Пумба

Пумба е единственият герой на Дисни, който пърди. Всеки път, когато се спомене името му, това е първото нещо, за което се сеща всеки, гледал филма поне веднъж.
 

2. Хамлет и египетската митология

Цар Лъв и Хамлет имат общи допирни точки що се отнася до сюжета – един човек, който убива брат си, за да получи власт. По-малко известен факт е, че египетската митология също допринася за развитието на сюжетната линия. Историята също включва убийство за власт. Убитият цар напътства сина си от отвъдното как да отмъсти за смъртта му.
 

3. Хиените

Хиените не са представени достоверно във филма. Петнистите хиени са доста интелигентни същества, подобно на лъвовете. Те имат социални структури, в които не е важен отделният индивид, а групите.  Във филма убитата хиена е намерена от лъвове, а не от други хиени, както би трябвало да стане. Интересно е, че аниматорите на Дисни са решили да подминат тази особеност на животните.
 

4. Скар

Скар е първият Дисни злодей, който е биологично свързан с главния герой. Това не би било така, ако анимационният гигант беше запазил Урсула като сестра на Тритон, във филма Малката русалка, както е в оригиналната приказка.
 

5. Нала

Има само три Дисни героини, които са близки на главния герой още от детството и след дълъг период на раздяла, те се събират отново. Другите две героини са в Бамби и Робин Худ. Характерното за тях е, че те всички са животни. Нала, която също спада към тази група, не може да бъде една от официалните Дисни принцеси, макар че е кралица.
 

6. Муфаса и Аладин

Какво е общото между тези персонажи? Почти идентичните сценарии. Въпреки че Муфаса се изкачва на трона, не след дълго той е изместен от Скар. Аладин успява да се измъкне от Пещерата на чудесата и става цар, но не минава много време и той е детрониран от Джафар. Разликата е, че Аладин не умира, а Муфаса – да.
 

7. Бабуин

В първоначалния сценарий, Рафики не е бабуин, както е във филма по-късно. Той е трябвало да бъде гепард. А пък Симба да бъде бабуин. Можете ли да си представите филма при такъв сценарий?

Една известна мъдрост гласи, че някои остаряват като катедрали, а други – като&nbspповече

Актрисата и певица Маите Перони се завръща в телевизията за римейка на теленовелата&nbspповече

Повечето хора не са родени със сребърна лъжица в устата – дори и знаменитостите.&nbspповече