Haute couture пролет 2014: Дантелените маратонки на Chanel

2
Добави коментар
sivushka
sivushka

Haute couture пролет 2014: Дантелените маратонки на Chanel

 

Карл го направи отново. Колкото и невероятно да звучи, гениалният дизайнер за пореден път успя да намери нова, неочаквана и нетрадиционна интерпретация на кодовете на бранда Chanel. По време на Седмицата на висшата мода, която се провежда в момента в Париж, той представи кутюр колекция от 64 визии – всички до една завършени с чифт маратонки. Кутюр маратонки. Изработени от любимите на самата Коко материали – туид, дантела, перли.

 

 

Уникалният аксесоар пренася жената Chanel в нов свят – този на бъдещето, на динамиката и на непринудената елегантност. Маратонките изненадващо допълват по отличен начин не само цветните мини рокли с къс ръкав, но също и класическите костюми от туид и дори бляскавите макси рокли. Друг отличителен за марката елемент – релефната мини чантичка – също се подвизава в ново амплоа – под формата на спортна чанта, закачена на кръста и допълнена от наколенници и налакътници в тон.

 

 

Посланието на Карл Лагерфелд е ясно – нищо не е невъзможно в света на Chanel. Само с едно докосване героинята на модната къща подчинява всичко на собствения си уникален стил и му вдъхва перфектното си усещане за стил. Дори когато става въпрос за чифт маратонки, показани на Парижката кутюр сцена.

 

 

22-01-2014

Автор : Галина Друмева

Снимки : Press