Маска за лице с овесени трици

2
Добави коментар
LoraValcheva
LoraValcheva

Така!!! Овесени трици!

Защо ли?

 

Защото овесът

съдържа полизахариди, които стават гелообразни във вода и оставят защитен филм върху кожата, който предотвратява сухотата на кожата.
е богат на здравословни мазнини, които имат свойството да омекотяват без да омазняват.
съдържа естествени почистващи препарати (наречени сапонини), които нежно отстраняват замърсяванията и мазнината от порите.
може да помогне за лечение на акне, екзема, розацея и обриви.
има противовъзпалителни свойства и е идеален за повечето типове кожа, дори за най-чувствителната кожа.
помага за премахването на мъртвите кожни клетки.
има избелващ ефект върху кожата и по този начин помага за подобряване на цвета на кожата и текстурата и изглажда области с петна.
успокоява кожата.
намалява размера на порите.
нормализира pH на кожата.

 

Могат да се използват за измиване на лицето, за ексфолиант, за маска и за полезна закуска, разбира се. Във всеки супермаркет ги има, на щанда при брашното са овесеното брашно и овесените трици, а овесените ядки – на диетичния щанд. За маска съм използвала само трици, затова коментирам само тях.

 

 

Можете да използвате и друг вид мед, но аз съм се спряла на 100% акациев мед. Важното е да е 100% чист мед без добавки.

 

Как се прави маската? Слагате 2-3 лъжички от овесените трици в чашка или малка купичка, добавяте 1 лъжица мед и започвате да бъркате и мачкате, докато продуктите се смесят и започнат да побеляват. Ако е прекалено гъсто, добавете вода, препоръчително е да е топла. (Можете да добавите и други неща, например ако кожата ви е чувствителна, 3-4 капки розова вода , ако имате проблемна или мазна кожа, добавете няколко капки чаено дърво или лимонов сок.) Аз предпочитам вариантите с обикновена топла вода или розова вода.

След това намазвате маската на лицето си, влизате във фурната и се превръщате в бисквита! 😀

Всъщност маската наистина оставя кожата на лицето много мека, свежа, хидратирана и чиста. Това е любимата ми домашна маска! Не я отхвърляйте преди да сте я пробвали!