Невероятно вкусна торта с готови рула

13
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Сигурни сме, че когато правите домашен сладкиш, се сблъсквате често с дилемата „лесно или ефектно”. Днешната рецепта, предоставена ни така любезно от нашите колеги от Kulinar.bg, е съчетание именно от тези две на пръв поглед несъвместими качества – приготвя се изключително бързо, а в същото време изглежда впечатляващо. Да не споменаваме и невероятно нежния ѝ вкус, който ще откриете сами, след като последвате описаните по-долу стъпки.

Необходими са ви: 400 г заквасена сметана 200 г течен шоколад 10 г желатин 1 пакетче крем за торта на прах 1200 мл прясно мляко 50 г орехови ядки 5 с.л. конфитюр 1 пакет обикновени бисквити 3 готови рула

Начин на приготвяне: Поставете кухненско фолио на дъното на форма за торта с подвижен ринг, за да обърнете после тортата по-лесно. Нарежете рулата на кръгчета по около 1,5 см всяко и ги наредете на дъното на формата, поставени плътно едно до друго и по стените.

Разбийте сметаната и течния шоколад с миксер. Добавете разтворения на водна баня или в микровълнова желатин, като бъркате непрекъснато. Пригответе крема за торта според указанията на опаковката.

Изсипете сметановата смес във формата и загладете добре. Изсипете и конфитюра и отново загладете. Наредете потопените в подсладено мляко бисквити. Върху тях поставете белия крем и поръсете върху него ядките. За да има по-голяма стабилност тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, накиснати в мляко.

Оставете я в хладилник за поне 5-6 часа, а ако имате възможност, най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос, залейте с глазура по желание и украсете с въображение.

Още сладки изкушения от Kulinar.bg:

Бананово кремче

Мини кифлички с шоколад

Бисквитено руло