Арестът на Петното провалил втората му среща с Борисов

15
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Зрелищният арест на Бисер Петното пред парламента на 15 януари е провалил втората му среща с Бойко Борисов.  Това съобщи председателят на движение „Свобода“ Йордан Бонев.

Срещата била предвидена да се състои отново в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя. На нея, също като на първата, освен Бисер Миланов – Петното трябвало да присъства и Бонев.

На 15 януари трябваше да e срещата между Борисов и Петното. Тогава Борисов трябваше да му даде сериозен транш от договорените 500 000 лева, за да се смачка проекта на Бареков. Срещата, обаче не се състоя, защото Бареков разкри, че Борисов се е виждал с Петното преди Нова година, разказа Бонев пред медиите.

Уговорката била те да получат следващия транш от обещаните им от Борисов половин милион лева за организация на протести срещу кабинета на Пламен Орешарски и дискредитиращи акции срещу лидера на „България без цензура“ Николай Бареков.

Йордан Бонев потвърди, че Петното е получил 12 хиляди лева след срещата на 26 декември м.г. Парите му били дадени от човек на лидера на ГЕРБ. Бонев съобщи още, че от 12-те бона той и останалите членове на „Свобода“ не са получили нито лев. От думите на Бонев стана ясно още, че Петното е прибрал парите за себе си и не е ясно за какво ги е похарчил. Ръководството на „Свобода“ беше против срещата, оправда се Бонев. Той призна и че е дал писмени показания пред прокуратурата.

Страхувам се за сигурността на ръководството на движението, и за своята собствена сигурност, каза още Бонев на импровизирана пресконференция.

Той обясни как са се свързали с Бойко Борисов – по заповед на Бисер Миланов-Петното Йордан Бонев написал съобщение на лидера на ГЕРБ с молба за среща (което бе признато и от самия Борисов на официалната му страница във Facebook, б.р.). Уговорили се първата да се състои на 26 декември в дома му в Банкя.

Борисов бил с постоянна охрана, почерпил Бонев и Миланов с кафе. Срещата била в хола на експремиера, а на Бонев му направили впечатление множеството ловни трофеи. До края на деня Йордан Бонев обеща да съобщи какви точно показания е дал пред прокуратурата.

Според него Бойко Борисов е използвал случая с интервюто в „Галерия“ от сряда, за да си направи политически PR за тяхна сметка.

Йордан Бонев коментира и обвиненията в трафик на дрога срещу баща си. „Това че ме свързват с  Венци Ангелов, който ми е биологичен баща, и ако проверите информацията в съда, ще видите, че аз съм осиновен от баба ми и дядо ми“, каза той.

На финала той се опита да се разграничи от агресивното поведение на Бисер Миланов към журналистите,  което той демонстрира към репортерка на btv и в сградата на съда преди дни.