Цветя и букети според получателя

1
Добави коментар
Tribal88

Всяко едно цвете или цветен аранжимент има свой смисъл и нашепва това, което е трудно да бъде изказано с думи. Поради тази причина е важно какво цвете или букет ще подарите на определения получател или повод. Червените рози са символ на романтиката и поради тази причина не може да бъдат подарени на бизнес партньор, но пък са повече от удачен подарък за любимата Ви. Ако трябва да изненадате родителите си или майка си изборът Ви трябва да бъде съсредоточен около друг тип букети или кошница с подаръци. Едно малко напътствие от тази статия ще Ви помогне да постигнете желания от Вас ефект в стремежа си да зарадвате близък и обичан човек.

1. Цветя за любимата:

Цветята говорят вместо нас в много моменти от нашия живот. Те са символ на любовта, на благодарността, на разбирателството и на милия жест. В тази връзка жената до нас е човекът, който заслужава и най-често получава подобен подарък и изненада. Цветята и букети, които можем да подарим на дамата на нашето сърце са много и повече от разнообразни. На първо място, разбира се, поставяме розите. Те са романтичен дар, без значение дали са във формата на букет или аранжировка, дали са в червен или друг цвят и дали са поднесени с повод или без повод. За годишнина от първа среща, от сватба или от деня, в който сте се целунали за пръв път, най-удачният избор на рози са червените. Те могат да бъдат аранжирани с малко екзотична зеленина, в луксозна опаковка, а към тях да бъде добавен и малък подарък – парфюм, плюшено мече, вкусни шоколадови бонбони или цветни балони с хелий.

2. Цветя за майката:

Майката е този човек, който е бил до Вас през целия Ви живот, който е бдял на Вас във всички ситуации. Тя е човекът с главно “Ч”, който се е радвал и плакал заедно с Вас, човек, с който сте споделяли победите и неволите си. Преди всичко, тя заслужава уважение. А най-лесно да покажете своето уважение и преклонение е като подарите цветя или букет. Но какъв да бъде букетът, който да обедини толкова много чувства в себе си – разбира се – цветен, миксов, обемен. Предпочитаните цветя за подобен тип получател не са розите – тях оставете за любимата. Зарадвайте прекрасната си майка с пъстър букет от хризантеми, минигербери и лизиантуси. Използвайте различни видове зеленина и поставете луксозна хартия в два пласта в основата на букета. Нека аранжиментът бъде кръгъл и обемен. Подарете на майка си букет от лилиуми – ароматни и наситени с цвят и тичинки, те ще разпръсват благоухания дни наред и с всяко вдишване усмивка ше озарява лицето на майка Ви. Ако желаете да и покажете, че тя найстина е специална жена, изберете специални цветя – стрелиции, антуриуми, хеликонии или орхидеи. Нека екзотиката покори сърцето й. тези цветя са с причудлива форма, не се срещат често и майка Ви ще разбере, че сте се постарали. Ако тя обича да отглежда цветя и с умиление си спомняте саксиите на балкона, вземете цвете в саксия. В този случай разнообразието е голямо – антуриум в саксия, орхидея фалаенопсис, алоказия, различни видове фикуси и много други. Не е важно цветето да е голямо – важно в случая е да бъде поднесено с любов. Помолете вашия флорист за кашпа и опаковка и сте готови. След като и подарите цветето и помогнете с присаждането му и начина на отглеждане. Тази информация може да получите в Уикипедия или в специализираните сайтове за цветя и тяхното отглеждане – например http://cvetiata.net .

3. За родителите:

Родителите са онези хора, за които имаме най-ранен спомен. Те са ни дали всичко – напътствия, подкрепа, възпитание и начален старт в живота. Уважението към тях е огромно и те заслужават именно това. За това и поднесените цветя трябва да са символ на такъв респект. Но дали е удачно да подарите букет, когато получателите са двама. В този случай ние Ви предлагаме да се спрете на кошница с цветя. Тя е обемна, пъстра, луксозна и същевременно стилна и делова. Може да бъде аранжирана от различни цветя, в различни цветове и с множество зеленини. Наблегнете на еднаквата тоналност или на не повече от 2-3 цвята на цветята. Прибавете към кошницата бутилка вино и две чаши или вкусна торта от сладкарница “Неделя”. Нека радостта не ги напуска цяла вечер.

4. Цветя и букети за вашите бизнес партньори:

В днешно време бизнесът е всичко. Деловите отношения и етичният кодекс вървят ръка за ръка и Вие трябва да се съобразите с това. В такива случай цветя, букети или кошници с подаръци се подаряват основно за определен повод – откриване на нов магазин или строителен обект, назначаване на по-висока длъжност, сключване на важна сделка и т.н. Не забравяйте и празници като Великден, Коледа и Нова Година – те са важна част от живота ни, респективно и от живота на Вашите фирмени партньори. За такива получатели букетите трябва да са изискани, оригинални и луксозни. Ако цветята ще бъдат изпратени и доставени към определен човек – мъж или жена, съобразете се с това. За дамите изберете оригинален букет от орхидеи, пролетни цветя или рози с дълги дръжки. Букетът трябва да е с разчупена или разлята форма. Удачен избор е и определена аранжировка от цветя, комбинарала в себе си дребни цветя, стъклен съд и сухи елементи. Има различни мнения по отношение на това дали мъжете трябва да получават цветя. Разбира се, че може и трябва да получават цветя. Цветята са символ на уважение и жест към даден човек. За мъжете селекцията от позволени цветя и стил на аранжиране на букета е малко по-различна. Антуриум, стрелиция, минигербер или гербер – цветове – ярки и леко притъмнени, за предпочитане оранжев, ярко зелен и червен (гербери и антуирум).. Зеленината, прибавена в тези букети трябва да бъде от големи, месести листа, а опаковката почти липсва. Избягвайте кръглите композиции, а се съсредоточете в етажен, издължен (висок) аранжимент. За подобен тип получатели особено атрактивни са също така букетите от бонбони, фигурите от цветя или кошниците с подаръци.

Подарявайте цветя с повод и без повод. Цветята говорят вместо нас и с тяхна помощ ние можем да разкриваме чувствата си пълноценно. Ако имате възможност добавяйте към всеки букет малък подарък – парфюм, бонбони, балон с хелий и малка картичка. За още по-голям ефект – не подарявайте цветята лично, а изпозлвайте изненадата чрез доставка на цветя с куриер. Може да проверите кои магазини за цветя и подаръци предлагат тази услуга в градските карти на Google Maps, BGMaps или Foursquare. Когато поднасяте цветя се ангажирайте с предпочитанията на получателя и неговите вкусове. Имайте предвид това, което прочетохте в горните редове и успехът ще бъде пълен – гарантираме.