Пожар изгори близо 5000 бали със слама в еврофермата на Димитър Зоров

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

Голям пожар е пламнал и унищожил голямо количество слама и сено в кравеферма край монтанското село Добридол. Фермата е изградена с европейски средства и е собственост на бизнесмена Димитър Зоров.

Пожар изгори близо 5000 бали със слама в еврофермата на Димитър Зоров

Пламъците се извили над планините от фураж към 4 часа призори в сряда. На мястото се стекли работници от фермата, дошъл и екип огнеборци от Лом. Пожарът обаче бързо се разраснал и на помощ пристигнали пожарникари от Лом, Монтана и Брусарци. В потушаването на огъня се включили и доброволци от близките села Добридол и Сливата, пише „Труд“.

В потушаването на пламъците се включили огнеборци с четири автомобила. След няколко часа борба с огъня, огнището е било овладяно и потушено. Към обед огънят е бил овладян, пожарникарите обаче продължили да гасят тлеещото сено и да охлаждат с вода близките сгради.

Напълно са изгорели 4843 бали със слама, всяко от които е с тежина над 500 кг. Щетите все още се изчисляват, но са големи. По случая е образувано досъдебно производство.

„Работим по няколко версии – едната е за самозапалване, друга – за умишлен палеж!“, казаха от полицията.

В кравефермата на Димитър Зоров в Добридол 60 работници отглеждат 3000 крави. Хора и животни при пожара не са пострадали.

Фермата бе изградена по европейски проект и на откриването й преди три години присъства тогавашният премиер Бойко Борисов.