Каква е разликата между ram памет DDR3 (PC3) и DDR3L (PC3L)

13
Добави коментар

продажба на лаптоп компютър принтер монитор фотоапарат камера телевизор

 

 

Каква е разликата между ram памет DDR3 (PC3) и DDR3L (PC3L)

Научете каква е разликата между ram памет DDR3 (PC3) и DDR3L (PC3L). Какво означава PC3U SODIMM RAM и Low Power DDR3L

Научете каква е разликата между ram памет DDR3 (PC3) и DDR3L (PC3L). Какво означава PC3U SODIMM RAM и Low Power DDR3L

 

Рам памети DDR3L и DDR3U

Памет DDR3L ( позната още като DDR3 Low Voltage) е стандарт за рам памет в допъление към стандарта за памети JESD79-3 DDR3 който специфицира ниско волотовите устройствата. По-конкретно DDR3L стандарта работи на 1.35V и често се среща в литературата и спецификациите с означението ’’PC3L’’ за модулите памет предназначени за този стандарт.
 

Примери за обозначение: DDR3L‐800 (при честота 800Mhz), DDR3L‐1066 (при честота 1066Mhz), DDR3L‐1333 (при честота 1333Mhz) и DDR3L‐1600 (при честота 1600Mhz)

или още по-конретен пример за рам памет за лаптоп: pc3l-12800s-11-12-c3

В допълнение към  DDR3 Low Voltage има и още един стандарт който за момента се среща доста по-рядко а това е DDR3U. Този тип памети работят при напрежения от 1.25V и са познати като ULTRA Low Voltage DDR3. Тези модули често може да ги срещнете означени и като ’’PC3U’’.

 

 

Какви са целите на модулите памет с малка мощност DDR3L

Като цяло Low Voltage DDR3 паметите имат за цел да елиминират някой малки недостатъци на стандартните RAM памети DDR3.
Някои от тези предиства са че DDR3L и DDR3U модулите осигуряват по ефективна работа и по-висока надеждност което е ясно изразено при високо температурни системи и някой специфични разбовидности на компютрите като преносими компютри и ултрабуци където охлаждането може да бъде затруднено поради размерите или начина на използване на системата.
В практиката по-ниските волтажи с които работят тези памети се изразява в по-малко топлина която се отделя от тях а това води и до по-дълъг живота на устройството, по-лесно охлаждане и по-малка консумация на енергия.

Теоретично и преминаването от 0 в единица (1,25волта) ще бъде по лесно и съответно времето за преминаване по-кратко.

Паметите с нисък волтаж DDR3L (1.35v) RAM работят на новите архитектури за централен процесор като Sandy Bridge, Ivy Bridge и AMD FX CPUs (не са изброени всички поддържани).
 

Стандарти за ДДР3 памети за компютри

    DDR3 или PC3 е стандартът за модули за памети които работят на 1.50V (те имат JEDEC съвместимост)
    DDR3L or PC3L е стандартът за модули за ниско волтови памети които работят на 1.35V (те имат JEDEC compliant)
    DDR3U or PC3U е стандартът за модули за ултра ниско волтови памети които работят на 1.25V (все още не са съвместиви със стандарта JEDEC)

Някой от моделите PC3L памети могат да поддържат и работят при напрежение 1.50V затова при избор на рам памет за лаптоп проверете вашия модел какви памети поддържа като тип, на какво напрежение и до какъв максимален размер. След това проверете възможните варианти за памет според каталога на съответния производител на памети (марка) и ценовия диапазон в които сте се насочили.

 

Източник: bul-market.com

Сподели в:

Ако имате стар хард диск от вашия компютър, който просто събира прах в някой шкаф, вече можете да му намерите предназначение, превръщайки го във външен хард диск, който би ви бил от полза.

В тази статия ще разгледаме какво представляват презареждаемите батерии за преносим компютър. Презареждаемата батерия, наричана още захранваща или акумулаторна е тип електрическа батерия.

Умните телевизори на Samsung за 2014. Какво може да очакваме от новите Самсунг телевизори през следващата година – още по-лесна смяна на телевизионните канали, допълнителен набор от отворени приложения и нови по-обогатени функции.

 

LG предлага 5 години гаранция като промоционална оферта за определени модели монитори с ТВ тунер

На склад Многофункционалните устройства с Ink Tank System на Epson предлагащи  много ниска цена за отпечатана страница

Представяне на SSD дисковете на Samsung. Информация за  основните предимства на серията, подробно описание на техническите характеристики на дисковете 

Philips Entertainment Tablet с дебют в България до няколко дни. Philips Entertainment Tablet е за хорат с нужда от консумация на медийно съдържание

От 1 октомври до 31 декември, всички телевизори Philips, които поддържат системата Ambilight, ще се продават с 5-годишна, удължена гаранция

Как да инсталирате Български език за Windows 8. Упътване как се инсталира БГ езиков пакет и как се сменя езикът в Windows8

Джери Янг ще работи като наблюдател в китайската компания за таблети и лаптопи Lenovo. Той ще трябва да помогне с разработването на по-добра стратегия за продажби.

Компанията планира да продаде 5 милиона таблета и 2 милиона смартфона до края на 2013 година. Продадените смартфони тази година ще бъдат 4 пъти повече в сравнение с 2012г.

Според проучване на корейска агенция, телевизорите произвеждани от LG и Samsung имат предимство пред Sony и са по-добри поради редица причини.

Нашествието на хакерите продължава. След като от атаки бяха засегнати големи компании като Facebook и Twitter, Apple също пострадаха.

Четири нови сензорни модели смартфони от Samsung се появяват на пазара на мобилни телефони. Сензорните устройства са с цени от 50 до 100 щатски долара и работят с две сим карти.

Френската компания Archos ще пусне в продажба през пролетта три нови модела смартфони с диагонални размери на дисплея съответно 3.5, 4.8 и 5.2 инча.

Таблет HP с операционна система Android и процесор Nvidia Tegra 4, от висок клас, може скоро да бъде пуснат за продажба.

Потребителският избор по отношение на смартфони през 2013 година ще бъде значително по-богат заради  внедряването на операционни системи като Windows Phone, BlacBerry, Firefox, Ubuntu и Tizen.

Феновете на Microsoft за много кратко време изкупиха наличните на склад таблети Surface Pro. 128 GB версия на устройството е временно изчерпана, а 64 GB вариант все още може да бъде поръчан онлайн.

На първо място по продажби на лаптопи в света ще застане компанията Lenovo. Очаква се ръст от 5%, с което ще изпревари HP за първото тримесечие на 2013г.

Таблетите и наличието на нови модели производителни и евтини лаптопи ще помогнат за изчезването на нетбуците от пазара.