Купата на VELSPORT24.com отиде при ПК „Белмекен“

1
Добави коментар
velsport24.com
velsport24.com

 Състезателите на ПК „Белмекен“ с трофея на VELSPORT24.com

Първият трофей за „Спортен клуб на годината“, връчи вчера екипът на velsport24.com. Негов притежател за 2013 г. стана Плувен клуб „Белмекен“. Екип на нашия сайт посети велинградския клуб в Закрития плувен център „Антон Митров“. ПК „Белмекен“, който е създаден през 1996 г., спечели първото място в анкетата, организирана в края на миналата година от velsport24.com.

 Купата на VELSPORT24.com в пълния ѝ блясък

Плувците на ПК „Белмекен” – Велинград постигнаха отлични резултати през 2013 г. Най-големият успех на клуба беше покриването на норматив и участие на Вангелина Драганова на Световното първенство по плуване за жени и мъже в Барселона. В класацията Топ 10 на българското плуване за 2013 г. Вангелина Драганова зае седмо място.

Клубът има четирима състезатели в националния отбор по плуване. На Държавните  първенства плувците на ПК „Белмекен“ спечелиха 20 медала. Държавни шампиони са Вангелина Драганова с 5 златни отличия при жените, Радина Попова с 3 златни медала при децата и Стоян Допчев, който е шампион при юношите младша възраст.

Медалисти са Георги Сейменов, Димитър Ролев, Росен Кривулев, Елена Папазова и Ангел Йовчев. Плувците на клуба участваха на 6 международни турнира в Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и България, на които спечелиха 16 медала. 

В клуба тренират и много малки и талантливи деца, от които треньорите Йорданка Пенина и Велчо Клешков очакват бъдещи успехи.

Георги БЕЛЕВ

Още по темата:

Завърши гласуването за „Клуб на годината“ 2013

Стартира гласуването за „Клуб на годината“ във Велинград