Защо трябва да се срещаш с момиче, което пътува

0
Добави коментар
Dama.bg
Dama.bg

 

Босите крака на момичето, което пътува, може да имат куп ухапвания от комари (или от нещо още по-гадно), но тя по принцип навсякъде носи със себе си препарат против комари и е от хората, които би дала на околните да го използват, когато слънцето започне да залязва.

 

Тя вероятно не се гримира „правилно”, или дори и да го направи, тя не се притеснява като останалите жени дали изглежда „перфектно”, защото гримът й не покрива много и не я променя изцяло. Тя пази естествената си усмивка с малко бръчки и петна по лицето, но няма проблем с това. Това е тя. Тя просто иска да се смее, когато й е смешно и не се притеснява дали в даден момент е застанала под ъгъла, под който изглежда най-красива. Тя вече знае стойността на красотата. 

 

Срещай се с момиче, което пътува. Не е толкова трудно да я помолиш да излезете, колкото си представяш. Тя не е от онези момичета, които искат луксозни вечери и скъпи подаръци, когато става въпрос за срещи. Когато я заведеш в някой евтин ресторант, тя няма да те обвини, че си стиснат, а вероятно ще ти разкаже забавни истории от времето, когато е била в Португалия. За нея разходката в парка може да е голямо забавление, а ти ще имаш страхотна компания, която знае как да се наслаждава на всеки момент, без това да ти струва много пари. 

 

Да, тя няма да се впечатли от новата ти кола и скъпия ти часовник, но с удоволствие би чула всяка твоя шега или идея. Ако имаш скъпа кола, а нямаш интересни истории за разказване, придържай се към Барби момичетата. Наистина няма значение каква кола имаш и дали изобщо имаш, но ако просто имаш собствени идеи, които те вълнуват, тя ще ти бъде безценен приятел.

 

Срещай се с момиче, което пътува, защото тя ще ти покаже света по начин, по който никога не си очаквал да го видиш. Не всички момичета мечтаят за шопинг в Париж или изискана вечеря в Ню Йорк. Тя може да те помоли да отидете на място, за което никога не си чувал, или мечтал да посетиш. Просто провери мястото в Google  и може да откриеш нещо забавно за правене там. Защо не. На нея не й се иска да ходи там сама, ти си човекът, с когото тя иска да сподели преживяването. Може да направите план заедно. Тя предлага, ти се съгласяваш. Може и ти да предложиш идеи как да прекарате времето си на непознатото място. Вместо в скъп клуб, може да се окаже, че ще прекарате петъчната вечер в средата на нищото… по много по-приятен начин.

 

Срещай се с момиче, което пътува. Тя може в този момент да няма постоянна работа, но тя не се оплаква. В момента може би тя просто създава следващия вълнуващ етап от живота си. Какво предпочиташ – момиче, което има постоянна работа и е депресирана или момиче без работа, но пълно с мечти? А и момичетата, които пътуват, в крайна сметка ценят себе си и света и биха работили много по-интересна работа от останалите, била тя и не толкова добре платена, но те обичат работата си и това ги прави щастливи. 

 

Срещай се с момиче, което пътува. Тя е образована, учи и работи усилено, и също така, след всичко, което е изживяла, знае какво иска да постигне в живота си. Може да си мислиш, че не е правилно това, че не работи по професията си, но не е необходимо да бъде учител, след като се дипломирала за такъв. Тя има друга интересна работа, с която вдъхновява хората, може би йога инструктор или инструктор по плуване, но важното е, че тя прави хората щастливи и се чувства добре от това. Тя може и да не е станала адвокат, но нейните идеи вдъхновяват хората и се подкрепят от околните. Тя прави това, което иска да прави и се бори, за да го получи, не се отказва, както правят повечето хора. Тя е ОК, просто е по-различна, тя е щастлива. 

 

Срещай се с момиче, което пътува, защото тя е избрала несигурния живот. Но нима има сигурен? Дори да работиш в правителството, или в банка, или на високоплатена длъжност в голяма компания, дори да имаш две деца и да си здрав, кой казва, че животът ти е сигурен? Всичко знаем, че нищо не може да трае вечно. В живота няма гаранции. Ако си от хората, които обичат живота им да върви по план и искаш да изживееш днешния ден като вчерашния, да не е нужно да променяш нищо, то тогава не си за нея. 

 

Тя не разполага с план или постоянен адрес. Тя върви по течението и да следва сърцето си. Това не означава, че тя е самотна, бедна и депресирана. Тя просто отворя крилата и духа си и целия свят се превръща за нея в една площадка. Тя не носи часовник, но тя разбира стойността на времето. Тя е вярна на слънцето и луната. Нейната чувствителност и признателност й носят щастие във всеки момент от нейното пътуване.

 

Срещай се с момиче, което пътува, защото тя умее да защитава мнението си. Тя никога няма да се опита да впечатли родителите и приятелите ти, но те ще останат впечатлени от нея. Тя не се преструва, за да впечатли хората, защото е общувала с много хора по целия свят, с различни култури и виждания за живота. Тя може да се разбере с много хора, без да се прави на някой, когото не е. Тя знае какво е уважение и не се страхува да дискутира важни въпроси като глобалните проблеми или социална отговорност. Майка ти и приятели ще я харесват.

 

Срещай се с момиче, което пътува, за да се наслаждаваш повече на времето. Тя знае как се разпъва палатка и как да завие гайка без твоята помощ , така че просто подготви огън за барбекюто, и й поднеси едно Мохито, докато готви… и да, тя готви много добре. 

 

Тя е независима, но въпреки това й пука с кого пътува. Ако те помоли да й правиш компания , това означава, че си избран. Не защото тя се очаква да покриеш разходите й или да направиш нещо за нея, тя просто иска да се наслади на компания ти и ти ще се насладиш на нейната. Тя вероятно има добри приятели там, където отива, така че не се притеснява дали ще отиде сама или не. 

 

Тя живее в настоящето и ти си късметлия, ако бъдеш там. Тя говори с непознати. Тя се среща с много интересни хора от цял свят, които споделят нейната страст и мечти. Няма да скучаеш с нея. 

 

Така че срещай с момиче, което пътува, освен ако наистина не искаш просто едно красиво момиче тип Барби, което не желае да пътува, защото иска да запази гладката си кожа и да носи високите си токчета, с които да я заведеш в хубав ресторант. 

 

Момичето, което пътува, знае стойността на хората и времето, оценява всеки един момент и се наслаждава на света, знаейки какво иска да вземе от него. Ако имаш възможност да се срещаш с това момиче, направи го. Ще се наслаждаваш повече на всеки момент и живота ти ще стане много по-интересен. Защото това не е въпрос на пътуване, а на цялостното отношение към живота. На добър път!

 

Сподели, ако мислиш, че си заслужава!