Декорация на масата за Свети Валентин

0
Добави коментар
mebelenblog
mebelenblog

В тази статия сме поместили няколко идеи за декориране на масата за хранене за романтичната вечеря на Свети Валентин, насаме с любимия човек. Но предложенията ни ще са ви полезни и ако сте поканили приятели, както и ако сте организирали забавна семейна вечеря за празника.

Цветова схема

За празничната украса, първо трябва да вземете решение за цветовата схема, която ще следвате. Тя зависи от декора, който сте избрали за цялото помещение, в което ще се проведе вечерята. Помислете за цветовете на различните интериорни елементи като декорацията, мебелите, завесите, цвета на стените. Слоете декоративна покривка на масата, както и подложки за хранене. Дори цветовете на ястията могат да окажат влияние на настроението ви, независимо дали вечерята е празнична или романтична.
Не се страхувайте да съчетавате различни цветове и елементи. Единственото важно условие е те да похдождат на цялостния интериор и да го допълват. Разбира се, когато става дума за Свети Валентин, класическият избор на цветове е в червената, розовата и бялата гама. Можете да използвате и жълто, ако вечеряте в компания – това е цветът на приятелството.

Къде да поставите акцентът?

Традиционно фокусът на масата е букет с рози, особено ако цветът им съвпада с цветовете, които сте избрали за Свети Валентин. Саксиените растения също са добър избор. Отличен вариант е да поставите акцент върху десерт, който изглежда добре естетически. Например шоколадов фонтан с ягоди или голяма стъклена купа, пълна с розови, бели и червени бонбони – две идеи, които бързо ще станат център на вниманието и ще дадат тема за разговор на масата. Целувките също са чудесно тематично попадение за масата за Свети Валентин. А за още по-празнична атмосфера можете да посипете конфети или розови листенца по масата.
Уверете се, че украсата, която използвате за масата не е твърде висока и не пречи на гостите ви да достигат всички кътчета на масата.
Ако вечерята е романтична, можете да поставите много свещи на масата, които допълнително да акцентират основния елемент (и не забравяйте да приглушите основното осветление).

Салфетки и пръстени за салфетки

Пръстените за платнените салфетки добавят допълнителен нюанс към атмосферата на Празникът на влюбените. Има много богато разнообразие за модела на пръстените за салфетки, така че можете сред богатия избор лесно ще откриете идеалните за вас. А можете да ги направите и ръчно със забавни мотиви, като сърца, ангелчета и Купидончета, рози и други – всичко зависи от въображението ви.
Тематични салфетки също не е трудно да намерите. Платнените салфетки създават усещане за лукс и празник, но в магазините можете да откриете и стилни модели от плътна хартия, която наподобява плат. Можете да се спрете както на тематични салфетки, така и да изберете семпъл едноцветен или бял вариант, който да не натоварва с излишни елементи декорацията за празника.
Всичко зависи от цялостния декор, който сте избрали.

Поставете табелки с имена

Ако организирате вечеря за Свети Валентин за много хора, аможе би е добре да помислите да сложите на масата табелки с имената на гостите, за да може всеки лесно да открие мястото си. За тях можете да използвате готови шаблони, да ги поръчате в някоя печатница, а също да ги изработите ръчно, като всяка отделна табелка може да е персонализирана за човека, за който се отнася. Така вечерята ще започне по забавен и предразполагащ за гостите начин.

Маса за децата

Ако на партито за Деня на влюбените предвиждате да има отделна маса за децата, тя също трябва да е аранжирана с внимание, дори за нея може да се наложи да помислите повече. Можете да я поставите на по-уединено място, например в друга стая, но трябва да помислите, че, за разлика от основната маса, тя ще бъде повече за забавление на най-малките, отколкото за хранене. Затова помислете за различни неща, които децата да могат да правят на и около нея – покривка или подложки от хартия, върху които могат да рисуват или стават за оцветяване, различни играчки или захарни фигурки, които стават за ядене и други. В центъра на детската маса можете да поставите бонбони, като акцент на декорацията.